för mitt och ditt hår

För er läsare som ofta undrar vad jag gör för att få så långt och "perfekt" hår, hur gör jag? Jag kan börja med att säga att jag klipper mig nästan aldrig, vännerna och min mamma klagar dagligen på att jag har slitna toppar och måste klippa mig! Men jag är bestämd, ingen får röra mitt hår. Jag tror inte på det där med att det växer snabbare om jag toppar håret. Det blir lika slitet på topparna efter 2-3 veckor igen. Sen är jag även en människa som avskyr bokstavligt talat fett hår, så vad är hemligheten? Att tvätta håret varje dag eller bara låta det va?
Här nedan ser ni vad jag gör för mitt hår, ni kanske märker av att jag är ingen tjej som behandlar håret väl...
- Shampoonerar håret 2-3 gånger när jag duschar, använder alltid shampoo för fett hår.
- Tar bara balsam i topparna.
- Borstar och fönar/blåser håret (bara på morgonen om jag ska till skolan annars får det lufttorka)
- Tar några droppar olja/silkesdroppar i håret innan jag plattar det.
- Plattar håret dagligen, undantag är om jag sover med inbakade flätor och har vågigt hår.
- Jag plattar alltid hela håret innan jag lockar det.
- Om jag vill ha vågigt hår så gör jag hårda inbakade flätor innan jag lägger mig, med blött hår.
- Sover alltid med utsläppt hår.
Kan ofta tycka att mitt hår ser så dött ut och tråkigt när det är så långt och inte har någon volym. Lika långt fram som bak nästan och varken uppklippt eller V-klippt baktill. Så jag frågar mig ofta om jag ska kapa 10-15cm...?
Tipsa gärna varandra här nedan i kommentarsfältet om vad ni gör för att vårda ert hår och ställ frågor.
UPDATE: måste bara tillägga att mitt hår ser riktigt äckligt ut på bilderna, oborstat och smutsigt... även ljusat upp bilden vilket gör att det blir lite brusigt! Det ser jätteslitet ut! Hehe. Och juste, bilden har jag fixat i photoshop.

breakfast

När jag är hemma och sjuk så unnar jag mig alltid en go frukost, likaså på helgerna. Standard för mig är ostfrallor och vaniljyoughurt med banan&hallon. Det är gudagott. Jag är verkligen beroende av vaniljyoughurt med banan i. Mumsfillibabba.

beautiful brother

Två bilder på min fina tvillingbror när han spelar piano. Själv vill jag lära mig och kunna spela hit och dit och nu har min bror lärt sig spela under musiklektionerna i skolan, kan han så kan jag. Tycker det är så vackert. Älskar att sitta och lyssna på lugna låtar på spotify när man bara hör musiken från ett piano, beautifuuul!

söndagens outfit

skinnjacka från h&m, blus från faith, jeans från dr.denim, primeboots
Så här såg jag ut igår, en solig men lite halvt blåsig och kylig söndag. Har 0 inspiration, vill gå klädd i svart och vitt för det är så enkelt. Å andra sidan vill jag också gå klädd i färgglada söta blusar men det känns för vårigt/somrigt. Ser även att det har lagt sig lite snö utanför fönstert idag. Längtar efter våren då jag kan gå klädd i vita jeans, blusar, jeansjacka och vårjackor. Gud vad skönt!

barndop

Igår var jag på dop för min lilla kusin som döptes, Sam. Det var även en annan familj som döpte sin son. Vi var i en liten söt kyrka ute på landet kan man väl säga. I ödsmål, någon timma bort från Borås. Efteråt så bjöds det på god mat och tårta. Idag är jag hemma och sjuk.. försöker leta efter en praoplats under v.12!

roadtrip

Vi får kalla söndagen för en liten roadtrip till ödsmål(?). Nästan två timmar dit och två timmar hem till Borås igen. Idag var det barndop för min lilla kusin Sam. Knäppte några bilder i kyrkan som jag ska dela med mig av. Datan har nämligen krånglat hela dagen så får bli sen uppdatering idag.

black/white

Skinnjacka från h&m, väska från longchamp, kofta från hunkydory, blus från rabens saloner, byxor från dr.denim, prime.
Nu känns det som att våren närmar sig steg för steg. Snön smälter och solen syns bland molnen. Har även sett att folk börjar fika ute på viskan.. lite för kallt för det dock om ni frågar mig.

tips på skinnjackor

1. Sisters Point 549:- 2. Muubaa 4495:- 3. Rock'n Blue röd 2995:- 4. Rock'n Blue grå 2795:- 5. Very BY Vero Moda 1695:- 6. Vila Read Leather Jacket 1395:- 7. Jofama by Kenza - 2795:- Ni hittar allihopa på nelly.com
Det var någon av er som ville ha tips på snygga skinnjackor till våren. Till att börja med så är dessa väldigt väldigt dyra om ni kollar priserna. Men för er som är ute efter en rejäl och riktig/äkta skinnjacka så är detta mina tips, älskar muubaa jackorna och även den gråa från Rock'n Blue. Om ni däremot är ute efter en billigare variant så skulle jag tipsa er om den jag har köpt i skinnimmitation på h&m för 400kr, ni kan beställa den här. Ska försöka knäppa en bra bild i veckan om jag kommer ihåg, om inte så får ni påminna mig.

dagens outfit

Dagens outfit, som i tisdags men ett par blåa jeans idag. Solen visade sig även idag i Borås, hela 5+ grader. Så idag slängde jag på mig min skinnjacka. Otroligt skönt att slippa tjocka vinterjackor, hoppas på att vädret håller i sig och att våren är påväg!

fettisdagen

Idag är det fettisdagen, även kallat semledagen? Vad vet jag... Alla säger olika. Tryckte i mig en semla efter skolan idag nere på viskan tillsammans med vännerna. Älskar semlor så får nog be mamma köpa med en hem senare. Har ni också tryckt i er en å annan semla idag kanske?

jag en tisdag

En dagens outfit på hur jag såg ut en tisdag som denna. Kofta från odd molly, vit blus under från faith, svarta jeans från dr.denim som börjar tappa färgen. Gillar inte alls när svarta byxor går över till mörkgråa och sletna som f*n är dem, använder dom dag in och dag ut. Får tvätta dem med svart medel så de får tillbaka sin riktiga färg!

outfit från mobilen

kofta från hunkydory - vit blus under från rabens saloner.
Får bli en outfit genom spegeln från mobilen. Det får duga idag. Jag ska bättra mig och ta mer outfitsbilder varje dag, vet att det är det ni gillar mest utav att se på bloggen. Inte sant!? Idag var vi lediga från skolan, har legat och slappat framför TV och är nyss hemkommen från en grymt bra träning. Bara en månad kvar till DM.

söndagsfrukost

Idag vaknade jag upp med min saknade Amanda bredvid mig. Vi gick ner till ica och köpte juice, nutella och gjorde oss en god frukost med yoghurt och banan till det också. Imorgon är jag ledig vilket är otroligt skönt, en extra dag med lov. Ska försöka plugga lite ikväll eller så sparar jag det tills imorgon. Ska kolla på tv play nu för att se Big Brother, Stylisterna och allt annat jag missat under veckan.

bloggtips i BT

Blev väldigt glad idag när det plingade i telefonen och jag fick en bild på att bloggen var med bland bloggtipsen i BT. Kanske dyker det upp några nya läsare? Isåfall hoppas jag att ni stannar, hehe.

sportlov i norge

Några bilder som är tagna i backen uppe i Trysil. Som jag sagt tidigare, ett grymt bra sportlov med riktigt goa vänner. Väldigt galen vecka men rolig. Försökte ladda upp filmen jag klippt ihop igår då den är sparad på min kompis data så jag får se om den kommer upp i veckan. Men ni överlever nog, då det mest var "privata" bilder på andra från lägret.

beautiful

Första bilden tagen av Isa precis som i förra inlägget, andra bilden vet jag inte vem som tagit, det kan vara jag, det kan vara Isa, det kan vara Sanna. Hur som så har jag haft en så bra vecka här i Trysil. Vädret har varit väldigt fint, bra backar, härliga vänner, mysiga kvällar och massa galenheter. Så en väldigt fullspäckad vecka. Vid 16.00 beger vi oss hemåt mot Borås, 9 timmar bussfärd så uppdaterar imorgon lördag då vi är hemma inatt igen. Hoppas ni alla haft ett toppenbra lov för de har jag.

i snön

Ett foto taget av söta Isa på mig och Sanna när vi försöker komma upp till backen i den djupa snön, vilket dock inte syns så tydligt på bild. Ungefär lite såhär ser det ut varje dag. Åker ner i någon skum backe vi aldrig åkt i, hamnar för långt ner och behöver gå upp. Imorgon beger vi oss hemåt, ska försöka hinna med att slänga upp en film vi gjort här tillsammas med fotogruppen.

sun is up

Idag var det sol ute i backarna igen, precis som i måndags. Superhärligt att åka upp och ner för backarna när solen skiner. Om vädret är lika fint imorgon och inte molningt så bestämde jag och Sanna oss för att kanske ta med mackor ut i backen och sätta oss i solstolarna som finns utanför värmestugorna. Men det kommer nog sluta med att vi är för lata för det och åker in och äter i stugan. Har det jättebra här uppe, lever livet och njuter av varje sekund.

första dagen i backen

Första dagen i backen här uppe i Trysil. Solsken, goa backar, sköna vänner och även massa kyla. Idag var vi ute på lite äventyr, tappade bort oss bland alla backar och skogar, fick en "nära döden" upplevelse när vi åkte off pist, så imorgon hoppas vi på att hitta bättre bland alla backar. Hoppas ni har ett fint lov. Jag njuter av varenda minut här uppe. Supermysigt, ska snart hoppa i säng då ögonlocken känns så tunga just nu. Ska försöka fota lite mer i backen imorgon. Puss.

moderummet

Vill tipsa er alla om ett nytt forum som har skapats. Moderummet.nu. Det är ett forum där tanken är att bloggare och andra ska diskutera mode, smink, bloggar, sälja/köpa kläder. Ett stort forum där alla kan prata med alla. Superbra att man kan få sålt kläder där eller kanske hitta något fynd. Så eftersom det är hyfsat nytt finns ännu inte så många medlemar därför vill jag att ni alla som känner för det testar att bli medlemar och ser hur de fungerar. Registrera er här och nu!

på bussen


På bussen påväg till trysil med vännerna och massa ungdomar. Ska stanna om några timmar för lite mat i magen. Är taggad på 5 dagars skidåkning. Kommer förmodligen kunna uppdatera under veckan eftersom att både kameran, mobilen är med och det finns tillgång till att låna grabbarnas datorer. Så bloggen står inte helt tom.

trysil

Idag 7.00 åker jag till trysil med goa vänner. Skidor i minusgrader, gött häng och ledighet. Ska bli så skönt att komma undan från skolan och borås för en vecka men jag hade ju hellre satt mig mot varma breddgrader. Men lite mer kyla tackar väl ingen nej mot... Bloggen kommer inte uppdateras så mycket men säkerligen finns det någon som tar med sig en data så ni kan få se några bilder. Det är ju dyrt att blogga från mobilen i norge! Ha ett grymt sportlov.

i min resväska

Börjar plocka fram lite saker som ska packas ner i resväskan. Imorgon 7.00 går bussen mot Trysil. Ikväll får jag se om det blir något tagg inför trysil med grabbarna grus. Ska ta en snabbis ner till stan för att bättra på brännan i solariet nu när man ska synas i vita backar i en vit jacka... Ska även försöka hinna tidsinställa lite inlägg här på bloggen så det inte blir helt tomt under veckan, även om jag tror att många av er kanske åker iväg under lovet också.

färgstarkt

Var inne på h&m idag och såg att de fått in lite vårnyheter. Älskar starka färger men skulle inte vilja bära en skrikrosa eller gul tröja. Kanske något kornblått... Hur som så hittade jag dessa söta ballerina i mocka immitation och en superfin sjal till i flera färger. Funderar på att köpa sjalen fast i rosa, tänker mig den tillsammans med en svart outfit + jeansjacka till sommaren. Mums♥

gästoutfit 2

Clara Wassholm
Leopardsjal - köpt utomlands
Jacka - svea
Väska - longchamp
Byxor - monki
Skor - primeboots
Handskar - h&m
Kände att jag måste uppdatera min kategori "gästoutfit". Än så länge så finns det ju bara en outfit där så idag fick min fina vän Clara gästa bloggen. Tjejen som alltid klär sig med stil och matchar rätt med färger och mönster.

disney + mat

Stekte mig en hamburgare som frukost idag och slog på lite disney på TV. Älskar att bara ligga och slappa framför tv, äta onyttigheter och sova. Skulle egentligen tagit en sväng ner till solariumet under lunchrasten men eftersom att jag är sjuk idag, så får det bli imorgon istället.

trött på att vara sjuk

Jag är så trött på att vara sjuk. Har varit förkyld och haft halsont i snart 3 veckor. Kännt mig febrig till och från. Har inte varit så här sjuk på riktigt länge. Inte kunnat träna ordentligt och kännt mig hängig. Legat i sängen hela dagen men imorgon får jag tvinga mig till skolan då vi har NP igen i svenska, 3 timmar. Så känner att jag måste bli frisk nu på riktigt!

mina dagar

Hinner inte knäppa massa bilder med kameran men via instagram uppdaterar jag dagligen. Följ mig där - @filippall. Ungefär såhär har det sett ut senaste dagarna och helgen. Lunch och fredagsfika på viskan, blir mycket pengar man lägger på deras godsaker (boråsare, ni förstår nog vad jag menar) Som ni vet så överraskade vi vår vän Oliver i helgen. Tårtbakning á la Elin & Filippa. Även frusit ihjäl i denna kalla kyla, fast än solen synts till många dagar. Hemskt att stå och vänta på bussarna till och från skolan och hem.

jeans

Dagens outfit, svarta jeans, svarta prime, jeansskjorta från h&m. Simpelt och skönt. Något jag stör mig på är att håret ligger ojämnt på översta bilden... funderar på om jag ska kapa 10cm? vet inte om jag vågar!

sockersött

Hemkommen från skolan. Hunnit trycka i mig en god semla så nu slänger jag mig framför plugget då denna veckan är fullspäckad med prov, inlämningar, nationella proven i svenska och redovisningar hit och dit. Känner på mig att jag ska försöka hinna klart allt på min "skollista" innan fredagens slut och innan jag går på lov. Då kommer jag vara riktigt nöjd och stolt!

smile

Updaterar lite fort innan jag beger mig till gånghester. Gårdagen blev väldigt lyckad. Överraskade vår vän Oliver som fyllt 17! Tårta, ballonger, 18 sjungades ungdomar och en chockad kille. Galen kväll, men så roligt. Jag har så fina vänner. Tog lite kort. Uppdaterar mer imorgon när jag har tid. Ikväll ska jag sitta uppe och skriva en SO-inlämning som ska vara inne imon, bra jobbat Filippa!

livstecken

Hej! Jag lever, har haft så sjukt mycket i skolan. (jag vet jag skyller på det hela tiden men det är så det blir) massa inför NP nu i 9an och det ska bli så skönt när man går sista veckan. Längtar så att jag spricker. Ikväll har vi haft lite tacomys jag och några vänner. Hörs imorgon då kameran följer med under min kväll!