2012 årsresumé

JANUARI
En lugn månad med mycket vintermys i sängen, hemmakvällar och mat med vännerna under helgerna.
FEBRUARI
Åkte till Trysil med fantastika människor. Åt mycket semlor under denna månad, hade överraskningsfest för Oliver som fyllde 17 och var även med i BT som bloggtips.
MARS
Tävlingssäsongen drog igång. Tävlade i Nordiska- och Distrikt Mästerskapen med Coed Blue. Hade även en veckas prao på kicks innan tävlingshelgen.
APRIL
Firade påsken med mina två närmaste vänner. Firade även bästis Amanda som fyllde 16, shoppade även galet mycket somma och vårkläder under denna månaden.
MAJ
Hade mycket mysiga kvällar med vänner, grillkväll hemma hos oss. Kollade kortegen, spelade in en kortfilm i skolan och förberedde inför skolavslutning.
JUNI
Jag gick ur 9an och hade bal/middag. Jag och min närmaste vän från kunskap och min bror.
JUNI
Började sommarjobba direkt, 4 veckor på äldreboendet distansgatan 7.
JUNI 
Firade midsommar i Varberg, den bästa någonsin med mina favoriter!
JULI
Åkte till Amsterdam med Coed Blue för att tävla i Europeiska Mästerskapen.
JULI
Min bästa utomlandsresa till favoritstället Kreta med mina älsklingar - starkaste minnet från 2012.
AUGUSTI
Jag börjde gymnasiet och träffade galet mycket sköna och underbara vänner som står mig väldigt nära efter bara ett halvår.
SEPTEMBER
Åkte till London med mamma, en weekend och shoppade loss. Missade dock insparken :(
OKTOBER
Mycket roliga tjejkvällar/fester - här firade vi vår goding Ellen som fyllde 16 år.
NOVEMBER
Okej detta var en mäktig dag, Elfsborg tog SM guld - min första match jag såg. Och jag var lycklig i flera veckor efter denna dag, stötte på Niklas Hult tre gånger denna månaden. Firade även halloween med en riktig maskerad ute hos en vän i Skene. 
DECEMBER
Firade julafton uppe i Åre, lussespex i skolan, jul på liseberg med vännerna och sist men inte minst sa hejdå till 2012 och alla bekymmer och firade in det nya året med ett stort HEJ 2013! 
GOTT NYTT ÅR LÄSARE!

guld ikväll

En sneak peak på hur jag ska se ut ikväll. Ska bära min guldiga klänning med bruna klackar och lockigt hår. Kör på guld/brunt istället för att ha en svart outfit denna nyår. Känner att det kommer bli prima och en grym kväll. Middag står på schemat lite senare, ska göra några ärenden i stan så åker hemifrån vid 12 tiden och är hemma seeent för ikväll ska vi dansa hela natten lång och fira det nya året. Hoppas ni firar med vänner eller familj och får en grym kväll/natt. Puss&kram.

christmasgifts

Två julklappar jag fått, fick rosa happy plugs av min faster och hennes familj, fick et presentkort på jolina av min morbror och hans familj. Ska fira lite jul med mormor i veckan och få mina två julklappar då (som jag själv bestämt hehe) visar fler i veckan. 

borta bra men hemma bäst

bilder från julafton
Kom hem igår kväll, tidagare än vad jag hade trott. Sov ut länge idag innan jag åkte ner till stan och mötte några vänner. Kikade runt i butikerna innan jag åkte hem med Elin igen. Provat smink och hår inför nyår och är riktigt taggad nu. Ikväll ska jag träffa tjejerna och mysa med dem, inte träffats på en hel vecka! Så det ska bli cozyyy, saknat allihopa. Hoppas ni haft en fin jul och laddar upp inför nyår på måndag.

skidoutfit

jacka från kappAhl, skidbyxor från everest (lånat av min kompis) skidglasögon, pjäxor och hjälm från intersport
Sista dagen i Åre och sista dagen i backarna. Var ute och åkte en stund på förmiddagen sen gick jag in, åkte ut innan liftarna stängde med pappa, Lovisa och Alex. Mycket stängde tidigt idag på grund av den blåst uppe på toppen, det blåste sjuuukt mycket nu i slutet på vägen hem. Imorgon bitti åker vi hemåt igen. 

mitt rum

Har fått så många frågor om att visa mitt rum på sistonde. Om man jämför rummet idag mot filmen på "mitt hem" så har jag nu fått in lite mer saker i rummet, dock vill jag få upp några tavlor eller hyllor över sängen. Men här har ni ert önskeinlägg på mitt rum. Får många frågor vart jag köpte skrivbordet, tror det är ett fynd från jysk eller liknande för 1000lappen. Finns liknande på ikea dock mycket dyrare. 

15 saker ni inte visste om mig

Här kommer ett önskeinlägg från er. 15 saker/sanningar ni inte visste om mig och 9 bilder på mitt riktiga JAG. 
1. Jag tar extremt mycket kort (med iPhonen), fotar ALLTING. Kan få för mig att ta kort på en rolig prisskylt. Tar kort på allt jag gör/ser.
2. Får panik om jag har fett hår, samma dag det är nytvättat kan jag påpeka att det är fett. Oftast så är det aldrig fett men känns som att det är det.
3. Jag är "matplayer" äter en viss sak en vecka sen något nytt en annan vecka. Jag åt t.ex smörgosrån och drack oboy en hel vecka, veckan efter åt jag digistive med ost. Typ till mellanmål och innan jag sover.
4. Jag gillar inte djur, även om jag haft hund och kanin. Gillade aldrig dem heller. 
5. Jag måste alltid lufta håret / kyla ner det när jag plattat det. Går ut på balkongen och viftar det i luften.
6. Jag kollar alltid vilken färg sömmarna på jeansen är. En sån grej kan förstöra en hel outfit enligt mig. Om man har fel färgen på sömmarna till färg på tröjan.
7. Min mobil sitter fast i min hand (nästan). Kollar den varje minut, instagram, mina egna bilder, sms och facebook i hopp om att något nytt hänt. 
8. Jag blir stressad när folk inte svarar på mina sms, jag själv svarar så fort jag får ett. Speciellt när man får ett snabbt svar och sen dröjer det ännu längre - älskar när vännerna har läskvitton hehe.
9. Jag måste alltid stå på vänster sida när jag tar kort, kan inte stå i mitten eller på höger sida. Sitter jag på en buss sätter jag mig alltid så att höger sida är mot fönstret, samma i klassrum oftast.
10. Varje gång jag lockat mitt hår så ångrar jag mig, trivs bäst i platt.
11. Jag önskar att jag kunde sjunga, sjunger alltid högt när jag är ensam och det låter förj*vligt
12. Jag kan inte träna på morgonen, är inte morgonpigg, får svimattacker typ om jag försöker träna på morgonen hehe.
13. Jag HATAR när folk kittlar mig på magen, obehagligaste som finns, börjar alltid gråta men det märks inte för att jag samtidigt skrattar så mycket
14. Jag har fobi för ormar, fötter och kan inte heller klia folk (typ ryggen) eller pilla i andras hår.
15. Jag får damp, bokstavligt talat damp när folk rör mitt hår. Inte det som hänger ner utan på själva huvudet. Hör ihop med sanning nummer 2 - folk pillar = känns som jag får fetare hår. Och alla mina vänner vet att jag hatar det, ändå gör dom det... 
 
 

Chloé Schuterman

Sveriges yngsta snyggaste fashionista! Chloé Schuterman, så galet snygg och söt. Grymt fina outfits, älskar den första bilden och hennes outfit. Ett bloggtips från mig till er om ni inte redan läser bloggen. Lite tråkigt att uppdateringen inte alltid är på topp dock men nu det senaste har hon iallafall visat riktiga outfitbilder, big like på det!

önskeinlägg: favoritplagg

Vit twist&tango blus köpt på fiorucci - ett plagg som jag alltid kan slänga på mig om jag har klädpanik. Superskön och passar till alla jeans, svarta, blåa, mörka. 
Min djurmönstrade sjal köpt i Amsterdam - en favorit även denna. Använder den mycket och ångrar inte en sekund att jag köpte den. Älskar att den har så många olika djurmönster.
Jeansskjorta köpt på h&m - gillar färgen på denna och alla sömmar (jag vet jag är en sån som lägger märke till olika sömmar och färger på trådarna mycket) passar till både shorts som jeans. 
Marinblå och vit Abercrombie & Fitch tröja - tror många lagt märke till att dessa blivit mina favvotröjor? använder dem väldigt ofta, också ett plagg som jag kan dra på mig när jag inte har någon inspiration. De är sååå sköna och passar till alla olika jeansfärger. Om ni någonsin går in i en A&F butik, köp dessa. Finns nog inget skönare. Ska införskaffa mig flera stycken i USA i vår. Fått frågor om storlekarna också, de ska ju sitta tight, jag är liten och har XS. Dem sitter tight lite lite långa i ärmarna men det är bara att vika upp.

24 december

Började julafton med frukost här i lägenheten uppe i Åre. Pappa fixade köttbullar, prinskorv, julskinka och ägg till frukost. Begav oss ut i backarna någon timme för att sedan åka tillbaka och fixa oss för julbordet. Vi åt på ett hotell som heter Continental. Skulle ätit julbord på Holiday Club som vi bodde på förra året med de va fullbokat, imorgon under annandagjul så kanske vi åker dit och äter. Bad min bror fota outfitbilder men han vägrade så blev inga.. men ni ser på sista bilden att jag hade på mig min paljettklänning i svart med öppen rygg! Hoppas ni har det bra där hemma. Hört att det varit snöstorm och mycket snö i Borås igår och idag, kommer hem till helgen igen. 
 

God Jul alla läsare

God Jul på er alla fina söta läsare♥ Har fått några God Jul meddelanden på Kik och blev så glad, ni är för söta. Hoppas ni fått fina klappar allihopa och ätit gott med familj och släkt. Bjussar här på två egobilder, och på den andra ser ni anledningen till varför jag inte längre ler med tänder. Men det är ju julafton idag så kunde inte låta bli.

lukta gott

Fick en fråga om jag kunde visa och tipsa om goda parfymer och vad jag själv använder. Min favorit som jag använt länge är Vanilla från Alyssa Ashley. Billig för den delen också, 150/200kr på kicks. Luktar blandning av vanilj och nybakta kakor som man ofta brukar höra när man har den på sig. Köpte även en body mist på VS i london som luktar rosor och sött. Tänkte köpt en annan body mist där men de hade nog inte kommit in eftersom att butiken var nyöppnad. Men jag gillar parfymer som doftar vanlj (favoritdoft) och sött. 

q/a 4

 Kan du vara snäll och lägga upp en video när du sminkar dig? jag har gjort en för längesen som ni hittar på videofy.me/filippalls men ska göra en ny snart med vardagsmake. 
 
Favorit märke? Gillar rabens saloner, hunkydory men sen har zara jättemycket fint.

Favorit butik? Gillar Zara och Jolina. Gina börjar faktiskt få in fina och bra grejer. 

Favorit plagg? Din blogg är AWESOME! Kommer göra ett önskeinlägg om detta i veckan, tack!

har du alltid varit intresserad av kläder eller när kom intresset? Ja, inte för att det märktes för några år sen men finns mycket bilder och filmer från när jag var liten och har alltid velat bestämma själv vad jag ska ta på mig, bytt och provat massa flera gånger om dagen. Så kom nog när jag var rätt liten.

Är du ordningsam när det gäller att komma i tid till lektioner, ha med alla saker, hålla reda i skåpet, skriver kalender med läxor/plugg i, osv? Jag är ordningsam när det gäller att ha med saker oftast, eller ah datorn glömmer jag aldrig haha men brukar glömma penna och bok till mandarinen RÄTT ofta. I mitt skåp har jag bra ordning, de är många vänner som påpekar haha. Skriver faktiskt upp alla läxor och saker jag ska göra i kalendern på datorn och mobilen. Och till slut att komma i tid till lektionen brukar jag vara bra på, det är mer att ta sig upp och passa busstider jag är dålig på.

har du lätt för att bli avensjuk? På andra människor? Nja jag tror jag var lite sånn innan men nu tycker jag ändå att jag har allt jag vill ha, innan var jag typ åhh har hon en sån jacka, har hon prime. Men nu har jag själv införskaffat mig det haha. Klart man blir avundsjuk ibland om någon har nått man VERKLIGEN vill ha eller gör något man verkligen vill göra. Kan erkänna att jag är avundsjuk på alla som får resa till USA och Dubai, fast ska ju dock själv till USA i vår! wohooo, helt galet!

kan inte du ha en frågestund där dina vänner får svara på frågorna? så kul isåfall!:) Ja det kanske jag kan ha.

hur träffades du och jacob? :) Vill ju hålla detta utanför bloggen men det var genom skolan. 

Vad vill du jobba med när du blir stor? Ingen aning, sjukt svårt att veta! Vill så gärna göra något med bloggen, annars vill jag nog jobba med något inom mode eller reklam. 

Vad har du fått för betyg än så länge på gymnasiet? Ingen aning vad jag har i alla ämnen men klart och tydligt F i matte, haha. Svenska däremot går mot A/B.

Har du några husdjur? Nej, hade en kanin när jag var liten och en hund. Men ärligt talat fråga mina två närmsta vänner vad jag tycker om djur. Gillar verkligen inte dem, lukten, allt hår och sånt.

Vad jobbar dina föräldrar med? Min pappa är egenföretagare och bygger hus -snickare. Min mamma är lärare.

Vad önskar du dig i julklapp? En Wella Pro Curl -som jag nu fått!! underkläder, en bok och solkort.

Hur lång är du? 158cm var jag sist jag mätte mig.

favorit plagg? Kommer ett inlägg med detta, men mina primeboots framförallt. Kläder kommer i inlägget.

bästa filmen? The Vow, LOL och Dear John. The Last Song också, lipar till alla fyra. 

Vad väger du? Du har så fint hår! 40-42 kg, tack!

Har du tips hur man kan få outfiten att inte se "billig" ut?:) Hur menar du med billig? För att få den att se mer "dyr" ut så tänk på att matcha stilrent, inte både sjal, halsband, armband och massa sånt fjux. Tänk på att inte heller matcha massa färger, max 3 färger. Inte blåa jeans, färgglad tröja, en färg på skona och en på jackan eller nåt. Sånt kan jag störa mig på haha och ser lite "billigt" ut.

Kände du många i din klass innan du började i ettan? Nej eller jag visste vilka många var, var bekant vän eller träffat 3/4 killar och tjejer tidigare.

Är det många utav dom som du umgås med nu som du aldrig trodde du skulle umgås med? :) Nej asså man dras ju oftast till de personer som man är lite själv som, alla de jag umgås med nu som är i mitt tjejgäng var dem jag trodde skulle bli mina vänner. Och dem är helt underbara, allihopa! Kärlek till er om ni läser detta.

Vad tyckte du om Kunksapsskolan? Ingen skola jag hade valt idag. Man måste kunna ta eget ansvar, lärarna säger inte till en jättemycket man måste verkligen ta hem läxor och sånt själv vilket jag aldrig gjorde. Däremot lärde jag känna otroligt mycket nya vänner och tack vare kunskap fick jag fantastiska vänner som jag träffar än idag.

Vad vill du jobba som i framtiden? Satt och pratade med min kompis om vad jag vill göra i framtiden igår. Jag tror jag vill jobba som någon inköpschef haha. Iallafall något med kläder eller reklam och foto.

Vilka platser vill du besöka? Milano - Italien. Dubai. New York, Miami - USA. Paris - Frankrike. 

Bloggar du läser? Chloe Schuterman, Linn Eklund, Kenza, Hanna MW, Zara LarssonElsa, Olivia - ni kan klicka på namnen så kommer ni till bloggarna. Sen följer jag lite fler småbloggar som jag inte kan namnen på utantill.

Går i nian nu och är sugen på att börja på teknis till hösten. Har funderat lite på IB men är osäker.. Hur tycker du att de som går där är? Är det mest töntar eller finns det "normala" människor också?? Haha, hoppas att du förstår min fråga. Känner ingen som går på IB. Jag tror att linjen är jättebra för man lär sig men säkert svår, man läser ju verkligen ALLT på engelska.

Använder du puder efter att du tagit på foundation eller hur får du ett sånt matt fint resultat? :) Ja jag använder loreal's solpuder eller puder från mary kay som brukar ge ett matt fint resultat. Först tar jag Loreals magique kräm under som anpassar sig efter sin hudfärg. 

 
Du sa att du fixar dina ögonfransar en gång i månaden. Hur menade du? Asså hur fixar du dom och vad gör du med dom? Går du på andra behandlingar? Jag gör fransförlängning på Familjen Sandwall. De fäster en frans på varje av mina egna, de håller 2-4 veckor innan jag "fyller" på. Jättebra verkligen, jag är fast. Man ser så pigg och fräsch ut hela tiden. Nej inget annat. 

Marc By Marc Jacobs / Michael Kors

Mina drömklockor. Färgerna gör ju sig inte rättvisa på just dessa bilder men dem är roséfärgade båda två. Lite bronsaktigt. Ska försöka skaffa mig ett jobb så jag kan införskaffa mig en, har dock svårt att bestämma mig för vilken som är finast? Finns flera andra från Michael Kors som är jättefina men den från Marc Jacobs är min favorit bland de olika klockorna. Jag SKA ha en runt min handled under 2013.

q/a 3

Får du månadspeng i så fall hur mycket? PS: Älskar din blogg Tack♥ får 700kr oftast men sen får jag lite pengar ibland om det är så att jag ska äta eller göra nåt speciellt. 

Bor inte Jacob i Borås? Eller va?:) kan du inte lägga upp en bild på honom eller er tillsammans? Plz! Jag vill hålla allt om honom utanför bloggen. 

Är du nervös när du ska redovisa eller liknande ensam inför klassen? Om du är det, vad tänker du på för att fixa det? om inte, tips på saker man kan tänka på för att bli mer säker. Jag var det på högstadiet, har bara haft en redovisning (ett tal i svenskan) på teknis och det gick jättebra tycker jag. Jag tror det handlar mycket om att vara säker på det man talar om, jag var jättesäker och kände mig därför trygg i att stå inför klassen och prata. Så ett tips är att träna, va säker på det du ska prata om OCH prata lugnt. 

Skulle du se dig själv som den jätte snälla tjejen mot alla eller lite mer bitchig? Jag tror faktiskt jag är mer åt den snälla tjejen haha, ni får fråga mina vänner! Men bitchig är jag nog bara på skoj mot vännerna isåfall, blir rätt sur om folk är arga/bitchar seriöst. 

Tränar du varje dag? Tänker du på vad du äter? Nej verkligen inte, haha äter godis och allt som jag gillar. Tänker inte "åh nej det är för onyttigt" eller liknande. Man ska njuta och äta det man vill nu när man är ung och kan. Tränar ju cheerleading 2-3 gånger i veckan, inget annat. 

Du har verkligen dröm kroppen, dröm håret, dröm kläderna, dröm kompisarna. Ditt liv verkar så himla bra och enkelt! ta vara på det kram :) Tack tack vad snällt sagt av dig!♥

Är du blyg eller väldigt framåt i verkligheten? Jag är inte jätteblyg men om det är nytt folk så är jag inte jättegalen och vild som jag kan vara med mina vänner. Sen när jag lär känna folk så är jag nog rätt framåt, gillar att vara ansvarsfull och hålla koll på saker. 

Vad tycker du om Justin bieber och gillar du hans låt as long as you love me? Gillar inte bieber alls! MEN den låten är faktiskt bra ibland haha, under VSFS blev jag galen (på ett dåligt sett) 

Om inte du gick på teknis, vilken skola skulle hade du då gått och vilken linje? Mitt andrahandsval var beteendevetenskap på Bäckäng. Men hade nog velat gå på teknis och typ barn&fritid om jag bytte idag.

Vem hejjade på bäst när det var teknis vs. bäckäng? och hur många gånger har ni vunnit? Längtar du tills nästa år det är? Bäckäng hade helt klart mycket bättre och större klack, nästa år vår jubel teknis fixa bättre tifo och mer från teknis får hejja på! Ingen aning hur många gånger teknis vunnit men bäckäng har ju vunnit de senaste 7 åren. Jag längat jättemycket, 2013 SKA vi vinna!

Vem är Jacob som du pratar om då och då??? :) Det är min pojkvän ja. 

Hur går det med mission hult? Skulle du kunna satsa på hult trots era olika åldrar om han började stöta på dig? Haha det har stått still nu på senaste men jag är inte färdig ännu! Ska få 6 bilder till. Haha nej verkligen inte, fast iofs hade ju inte tackat nej men det är en sak som aldrig kommer hända.

Har du någon pojkvän? ja.

Har du någon kändiscrush? Nej och har aldrig haft.

Hur ser ditt liv ut om fem år? Då hoppas jag på att ha ett bra jobb som jag tycker är roligt, att bloggen växt och att jag fortfarande bloggar om jag har tid. Hoppas faktiskt på att ha ett förhållande då med en snäll och trevlig snygg grabb. Och egen lägenhet i stan/villastan/norrmalm. 

hur ofta duschar du håret i veckan? :) 
Varannan dag, vill ni veta exakt så brukar de vara måndag, onsdag, torsdag kväll eller fredag morgon och lördag haha bara för jag har sovmorgon de dagarna... 
 
månadspeng? varierar men oftast 700kr

sminkprodukter? använder loreal's bb cream magique först, sen solpuder från loreal och rouge från face stockholm.

Kan inte du göra en videoblogg på frågestuden? :D vill gärna höradin röst, verkar jätte söt! (Du och en kompis tillsammans typ, om själv blir för pinsamt) del 2, där har du - klicka här.

Tycker du att din linje är roligt? dvs, är det svårt, lätt, mycket läxor? Visst den är rolig, man läser de vanliga ämnena fast inga NO-ämnen som teknik, fysik, naturkunskap. Vi läser ekonomi och privatjuridik, det är svårt tycker jag nu i början men tror det blir lättare och roligare när man kommer in i det. Ja det är mycket läxor.

Är det viktig för dig att ha på dig ''fint'' till skola? Ja asså inte för att jag ska se bra ut inför andra så mycket mer för att jag tycker det är kul att fixa mig och se fin ut, man mår typ "bättre" när man är fin och känner sig bekväm i sina kläder.

Är det många i din skola som bär märkeskläder, eller finns det folk som klär sig typ, utan någon märkes
kläder typ som, hm, gina, lindex osv? (enkla billiga butiker) Keep it up girl! :D Blogga mera! :D Ska inte ljuga och säga att det inte är för de är många, speciellt i trean. Alla tjejerna är jättefina och man blir jätteinspirerad. Men självklart kan man gå utan märken, jag går med kläder från gina och h&m det är inte så att alla glor och tänker oj har hon billiga kläder. Tacktack! :)

Off to ÅRE

Lite av min packning. Ny skidjacka, paljettklänningen inför julafton är nerpackad. Hoppas på att allt är med. Nu sitter jag förmodligen i bilen påväg till Åre. Vi skulle åkt tåg upp iår igen som förra året men allt var bokat så vi åker bil. Kommer hem nästa vecka, exakt är inte bestämt ännu. Datorn är med, dock glömde jag kameraladdaren så ska försöka spara batteri så jag kan ta lite bilder på julafton och i backen. Hoppas ni alla får en fin och mysig jul här hemma eller om ni är bortresta, kanske sitter ni på en solstol borta i värmen som flera av mina vänner gör just nu! Har förberett så svaren på del 3 kommer upp ikväll och del 4 imorgon kväll.

q/a videoblogg

Okej trodde aldrig jag skulle lägga upp det här, rösten/ljudet kommer efter eller före. Vet inte riktigt varför menmen sen i slutet så bara det kapas för hade 46 sekunder för långt, tar den frågan i del 3 sen. Skratta och njut av hur kass jag är, haha. Det här var första OCH sista gången. Så här mina vänner, nu kan ni reta mig för evigt - och att jag var pank i höstas va inte det värsta med 2012 haha! Ett skämt. Och glömde att tacka för alla era fina kommentarer också som ni skrivit tillsammas med frågorna. Stort tack alla söta läsare, ni är grymma♥

just nu

Förbereder och tar lite kort så det blir rolig uppdatering när jag är borta nu under veckan. Åker till Åre imorgon bitti. Blir förmodligen inte så mycket outfitsbilder eftersom att jag endast ska åka skidor. Ska göra lite önskeinlägg men datorn följer med så behöver inte tidsställa inläggen. Ska fortsätta packa nu och hoppa in i duschen sen ska jag iväg och fira julafton lite tidigt med pappas släkt. 

jullov

tröja från gina - dr.denim från face
Äntligen är det jullov. Nu har jag en resa till Åre, julafton, julklappar och en grym nyårsafton att se fram emot. Slutade tidigt idag och åt lunch på viskan men Mandy och Ellen, tog en sen fika där också tillsammans med Fanny och Emilia. Ska förmodligen spendera första kvällen av lovet med Mandy, men först ska jag försöka mig på en videoblogg där jag svarar på lite frågor.. puss!

q/a 1

kan inte du ha en bloppis snart? Jag har en bloppis som jag uppdaterar då och då, http://filippall.blogg.se/bloppis
 
nyårs klänning/kjol tips? Jag tycker nelly.com har jättemånga fina så kika in där, gillar alla paljettklänningar och tror att många kommer bära det under nyår. Jag köpte mig själv både en svart och en i guld.
 
hejsan! Kan du inte visa ditt rum? Göra en video? Kraam Jag har gjort detta tidigare men kan försöka klippa ihop en "roligare" video när det är ljust och fint ute så det blir en fin film.
 
Hur blev din blogg ''känd''? :) Jag vet faktiskt inte själv, som jag brukar säga så är det ju ni själva som vet bäst hur ni hittade hit och det är tack vare er jag är "känd" och har en stor blogg. Men jag vill att den ska växa och bli större. 
 
kan du inte göra ett inlägg om ditt favoritklädesplagg, favoritskor och den parfym du använder mest. hade varit intressant. Kram! Absolut detta ska jag fixa. 
 
Kan du inte göra ett inlägg om hur du sminkar dig och vad du använder för smink produkter? Kan försöka filma när jag gör en vanlig vardags make up, brukar se lite roligt ut men ska försöka.

oskuld? annars när förlorade du den?:) 
privat.

Vad är din önskelista nu till jul? Jag har önskat mig en wella pro curl, de blåa underkläderna från h&m's fina kollektion, solkort, MJ fodral och lite pengar.
 
kan inte du lägga upp ett inlägg om 20 små sanningar om dej? :) Tycker själv att det är svårt att komma på saker om mig själv men skulle kunna göra att mina vänner svarar i ett inlägg/pratar om det i en videoblogg.

Hej Filippa! 
Jag måste bara fråga hur det är på din skola? är det en svår linje och måste man gå med märkeskläder? 
Jag tycker att teknis/sven erikson är en jättebra skola. Linjen är tuff tycker jag men det är nog de flesta linjer, den är ju inte överdriven med massa plugg, vi har två mindre kurser än ettorna förra året. Och nej man måste inte gå med märkeskläder som alla tror. 

Vad gör du för att hålla dig i form och vara hälsosam? Skall jag vara helt ärlig så gör jag ingenting, jag äter godis varje dag (cafterian på skolan) och tränar cheerleading två gånger i veckan. Jag tror bara att jag inte har så lätt för att gå upp i vikt och så, eller det är vad många säger till mig att jag kan äta vad som helst utan att bli stor. 
 
Tycker du träning är viktigt? Jag är nog inte den rätta personen att fråga för jag är så lat det går att bli, cheerleadingen räcker för mig. Om jag slutar med den skulle jag nog inte få för mig att börja gymma eller gå ut och springa/jogga för jag är så lat. Men självklart är det viktigt att man rör på sig, för ens egen hälsa. 
 
Skulle du säga att utseendet är viktigt? Ja jag tänker nog mycket på mitt utseende fast inte medvetet, det är naturligt bara att jag vill se fin ut. T.ex att jag betalar och går och fixar mina ögonfransar varje månad. Jag mår bättre när jag känner mig fin haha. 
 
Om du hade möjlighet att träffa vilken historisk person som helst, vem skulle det vara? Hmm.. svår fråga, ingen aning faktiskt.
 
Vilken är den bästa drömmen du någonsin haft? Allt som har med lotto/pengar att göra, när man vinner pengar. Det är riktigt bra drömmar det. 
 
Lyssnar du mest på radio eller musik du själv väljer? Innan var det mycket radio, rix fm. Men nu blir det spotify och låtar man själv gillar. 
 
Om du bara fick ta med dig en enda sak till öde ö, vad skulle det vara? min iPhone, fast batteriet skulle ju dö efter 1 timma haha. Skulle nog ta med mig en kniv eller nåt användbart.
 
Om någon berättade för dig att du bara hade 9 minuter kvar att leva, vad skulle du göra under de nio minuterna? Skriva till alla mina närmste vänner och familj, spendera alla pengar, äta massa mat.
 
Hej! Måste bara fråga vilka dina bästa tjejkompisar respektive killkompisar är? :) Jag har många bra tjejkompisar, de närmsta är nog Elin, Amanda, Mandy och sen hela tjejgänget, Millie, Lea, Fanny, Estelle, Ellen, Amanda S, Alice, Bella, Emilia och Johanna. Har inte många killkompisar som jag kan prata om allt med men Axel är en väldigt bra killkompis, även min brors kompisar Oskar, Alfred, Oliver och Robert.
 
Hur ser den perfekta familjen ut enligt dig? Oj svår fråga, tre barn, snälla föräldrar som är snälla och glada mot ens vänner. 
 
Vem är din kille? Kan du inte blogga om han? Jag tycker det är privat och tror inte att han vill synas massa på bloggen haha.
 
Får du ditt barnbidrag elr hur får du så mycket med pengar? Jag får inte hela barnbidraget jag får en del och det är till kläder och fika, allt jag gör utom busskort.
 
Hur lång är du och vad väger du? Jag var 158cm sist när jag mätte mig och vägde 41 kg.

Herregud, ditt hår är lixm heaven! Ps älskar din blogg och hela du är bara perfekt. Hejdå! Haha!
Tack vad snäll o söt du är, blir jätteglad över att höra det.
 
Vilken skola gick du på innan kunskap, varför bytte du till kunskap? Var kunskap bättre? Har du någon kontakt med dem som gick på den skolan som du bytte ifrån, vilka? Älskar din blogg!!!! Jag gick på Målsrydskolan och bytte till kunskap i sexan. Bytte dit för att jag inte ville gå på dalsjöskolan. Jag vet inte hur dalsjö var men jag tycker kunskap var bra och man lärde känna så mycket nya och underbara vänner som jag aldrig hade träffat om jag inte bytte. Jag har kontakt med min närmaste vän Emilia från målsrydskolan och även en av mina bra vänner från lågstadiet som heter Stina hon går också på teknis nu. 
 
Det vore jättekul med en videoblogg från dig! Jag har försökt men misslyckas och hatar att höra min egna röst, får se om det blir någon videoblogg. Vet att ni alla jättegärna vill.
 
Vad ska du göra på nyårsafton? Ska först ha tjejmiddag med 13 andra tjejer, mina närmsta vänner. Sen ska vi nog vidare och fira in det nya året tillsammans med några av killarna.
 
Om du behövde åka till en öde ö, och bara fick ta med dig en person, ett föremål och en frukt, vem/vad skulle du ta med dig då? En person blir svårt, skulle inte kunna välja bland en av mina vänner så skulle ta med mig min farmor för hon gillar naturen haha. Något användbart för att överleva och en banan. 
 
 

plugg&hosta

Bjuder på en gammal bild då jag inte hunnit fota någon outfit eller andra bilder på sistonde. Har precis skrivit klart årets sista inlämningar, och det var in i sista sekund. Blev klart 4 minuter innan deadline. Två jobbiga engelska reading logs. Suger på engelska också, men nu är det klart och är redo för jullov. Hostar så att jag vet inte vad, känns som att jag ska hosta upp lungorna. Imorgon blir det bara en lugn skoldag, börjar 10 och slutar redan vid 12. Vi ska bara fika på mattelektionen också. Ska fixa nya fransar imorgon, baka inför avslutningen på torsdag och sen ska jag nog sova hos Jacob eftersom att han åker hem på torsdag och inte är tillbaka försen vid skolstart... Ska försöka hinna svara på era frågor innan fredag, har faktiskt funderat på om jag ska våga mig på ett videoinlägg. Det återstår dock att se. Vi hörs imorgon, XOXO (sista GG avsnittet sändes ju idag, måste kolla imon!!)

teknis vs bäckäng

Teknis lyckades inte hela vägen fram till segern iår. Det blev tyvärr bäckäng som vann iår igen. Tråkigt men Teknis var grymma och kämpade på bra. Nästa år ska vi banne mig vinna. Och om det är några bäckängiter som läser detta, kommentera helst inte. Tänker inte godkänna era hemska kommentarer, men som sagt, en gris, en get, en svartkläd estet. (lite skämt å sido) TEKNIS TEKNIS TEKNIS.
UPDATE: alla bäckängiter som kommenterat, ni behöver inte kommentera långa förklaringar jag vet hur stort hatet är från båda skolorna och om jag inte hörde fel så hörde jag att alla på bäckäng stod och ropade fula ord i kör mot oss också, det är en lek, ett skämt, ta det inte så seriöst. Ni skriver och skriker saker om oss på Teknis också som säkert många tar åt sig av. Jag gör dock inte det, men tycker inte att ni ska lägga ner er tid på att skriva långa kommenterarer om hur det är på er skola. Man älskar ju och står upp för sin egna skola man går på, inte sant? Kommentera inte heller anonymt, våga stå för vad ni säger om er skola. Och en sista sak, på Teknis får vi vara oss själva!

vitt för teknis

Dagens outfit är helvit. Idag klär vi oss i vitt för att hejja fram Teknis som segrare iår. Teknis VS Bäckäng drar igång vid 13. Får se om jag tar på mig en toga eller inte, om inte så är jag ju ändå vitklädd. Börjar vid 11 idag, ska göra sista glosförhöret i mandarinen och hålla mitt tal i svenskan sen är det taggmöte i aulan innan vi går bort mot Boråshallen för att hejja på teknis. Ska bli riktigt roligt och hoppas på att det blir lyckat och inte slutar som förra året. Länge Lefve Teknis, Ty Wi Äro Bäst

frågestund

Tänkte köra en frågestund nu innan jul och nyår, svarar till helgen så fråga på nu! Ös på med frågor. Kommentera gärna om det är något önskeinlägg ni vill ha, hur jag ska förbättre bloggen till 2013 också.

lördag

Lördag och har stått i knalleland och sålt lotter i förmiddags. Gick och köpte lunch med Amanda och Elin efteråt och tog en snabb sväng genom stan för att köpa med en jacka. Blir en lugn kväll, bara ligga hemma och slappa. Gå in på casino6000, jättebra gudie till spel online, gratissida. På torsdag slutar vi skolan och på måndag är det Teknis VS Bä***ng vilket ska bli riktigt roligt. Tänkte passa på säga att det kom fram några läsare idag i stan och förra veckan i ishallen kom en tjej fram och tog en läsarbild, det är verkligen jättekul när ni gör det. Blir verkligen jätteglad när ni kommer fram, pussOkram♥

lussespex

Bild 1: Vårflammans spex, "knäckebrödsdansen". bild 2: killarna med banan mellan benen som tjejerna skulle skala och äta med endast munnen. bild 3: KK's spex, min vän Amanda, Carl och Albin uppe på scen. bild 4: KFFoT's spex. bild 5: TAK's spex, jag uppe på scen ute till höger. bild 5: TÖS -Teknis Ölhävar Sällskap har spex. bild 6: Vårflammans spex, "mean girls - jingle bell" bild 7: Killarna i trean spexade till det och sjöng en jullåt med egen text om kortegen. bild 8: Avslutning med att "trolla bort" min vän Carl fast alla treor hoppade på honom 2/3 gånger. 
Igår var det lussespex i skolan. Det höll på från 18-22 ungefär. Det var roliga spex av alla föreningar, det bästa var helt klart VF när killarna dansade. Tomtarna gick runt och drog upp både ettor, tvåor och treor på scen som skulle vara med och spexa till/skämma ut sig. Fick gå upp under TAK's spex och bli uppburen av en kille som sedan skulle få en tampong som hängde i ett snöre runt midjan att doppas i en flaska, vi vann! Wohoo haha. Så alla nior, välj teknis så ni får uppleva detta lussespex, riktigt roligt. 

balkommittén

min favoritbild från årets bal - teknisboras.se
Wiho så glad just nu! Fick nyss ett sms om att jag nu är med i balkommittén på Teknis. Superroligt verkligen, kommer få vara med och anordna balen och i tvåan får jag själv vara med och hjälpa till ännu mer. Tjejerna som redan är med verkar jättegoa och snälla så ska bli roligt att lära känna dem bättre också. 

mfc juluppvisning

Bild 1: Ström, Mandy & Mackans toe. Bild 2: jag och bästa vännen Elin
Idag hade vi i MFC vår årliga juluppvisning. Var själv inte med Coed och visade upp för att jag fortfarande vilar huvudet. Men nästa vecka kommer jag igång igen med träningen, varit borta 1 månad nu. Satt i inträdet och frös näst intil ihjäl hehe. Tryckte i mig hembakat fika och lyssnade till roligaste luciatåget någonsin. Innebandykillarna spexade till det rejält och sjöng iår. På torsdag är det lussespex i skolan, frågan är bara om man ens vågar gå dit efter hur det tydligen var på förra årets spex.

Zara Larsson

Om och om igen, spelat den minst 10 gånger nu. Så äckligt jävla snygg är Zara Larsson. Sjunger som Rihanna och släpper snart fler låtar i början av året, längtar redan. Avgudade henne redan som liten när hon vann Talang 2008 (okej liten.. fyra år sen hehe) Lyssna och njut, mår dåligt över att jag själv är tondöv. 

jul på liseberg

Igår var jag och några av tjejerna nere i Göteborg på Jul på Liseberg. Det var riktigt mysigt men helt galet hur kallt det var. Vi kollade isshowen och det var så fint, saknar verkligen konståkningen när jag såg det där. Spelade upp onödiga pengar på chokladhjul, inga vinster för oss. Utsatte oss för det hemskaste som finns, hotell gasten. Helt galet hur rädd man alltid ska bli. Men en mysig lördagskväll med underbara vänner blev det.

om bloggen i BT

Förra tisdagen var det två yngre tjejer som gjorde en kort intervju med mig för BT ang. bloggandet och min blogg. Roligt att dom valde just mig av alla som bloggar här i Borås. Alltid kul när bloggen får lite extra uppmärksamhet, jag jobbar och ska kämpa för att växa det kommande året. 2013 så kommer jag släppa lilla "nyheten" för er allihopa. Längtar redan, kommer bli så bra. Mitt löfte 2012 för bloggen var att inte publicera webcambilder för en proffsigare blogg. Och ja, jag tycker att jag lyckats bra -inte en enda. I intervjun står det dock över 2000 läsare i veckan och det är ju egentligen över 5000-7000 i veckan, ni är ju över 1000 VARJE dag, menmen. Roligt att jag var med iallafall, gårdagens BT tidning andra delen om ni vill läsa. 

cozy saturday

Gårdagens outfit: sjal från missoni by lindex (NY), mössa h&m (NY), twist&tango blus, byxor från gina.
Kom precis hem från Jacob. Ska ta en snabb dusch och försöka hinna torka och platta håret, sen blir det ner till knalleland för att sälja lotter någon timme innan jag tar bussen till Göteborg med tjejerna. Ikväll blir det jul på Liseberg, så mysigt. Lär ju dö inne på gasten, tar med kameran så jag kan knäppa lite fina mysiga julbilder. Hörs imorgon för nu får jag lägga på ett kål om jag ska hinna.

last friday

tröja och jeans från gina tricot
Hann inte ta några outfitbilder idag, började 8 med matteprov. Skjut mig om jag får F igen... bjussar på förra fredagens outfit. Precis tryck i mig tacos hemma hos Mandy. Vi har sålt lotter hela eftermiddagen i knalleland, laget kommer stå där imorgon, söndag och nästa vecka fre-sön så kom förbi och köp en lott så vi får pengar till vår VM-resa. X-factor börjar om 30 så ska springa iväg med mandy hem till Ludwig och kika med honom och Jacob ikväll. Hörs imorgon, pusss.

bloggtips: elsa

Ett bloggtips från mig till er. Elsa heter tjejen. Superduktig bloggare och intressant blogg som jag besöker varje dag, en blogg ni borde följa och läsa om ni inte redan gör det. Galet snygga kläder, inspirerande bilder och uppdaterar ofta. Ett + på kanten är ju också den fina designen. Kolla in Elsas blogg här och följ henne på bloglovin.

julklappstips

christmasgifts
Underkläder h&m, tröja A&F, iPhone 5, primeboots, Marc by Marc Jacobs datorfodral raglady, Marc Jacobs klocka, söta tofflor och sovshorts från Gina Tricot, hoddie från Victoria's Secret PINK, UGGS i paljetter.
Efterlängtat från många utav er. Julklappstips, vad man kan önska sig i julklapp. Har själv önskat mig ett Marc Jacobs datorfodral, en wella pro-curl locktång, en tröja och en bok om kärlek. Vet inte om jag får något av mina päron, ska ju till Åre med pappa. Dock vill jag så gärna ha en Moncler jacka jag hittat. Drömmen. 

jackberoende

Glömt bort att visa er denna jacka. Var ju i Göteborg förra veckan och såg att det fanns kvar dessa snygga skinnjackor inne på Zara. Provade den och gick raka vägen till kassan, jag älskar jackor. Synd bara att jag aldrig har råd med mina drömjackor som en Moncler eller en Parajumers. Såååå fina. Denna kosta 500kr, dock för kall just nu men blir perfekt till våren. 

VSFS 2012

Åhhh äntligen! Dagen man väntat på, både tjejer och kanske killar också haha? Igår visades showen i USA och idag kan man ladda ner den och se den på olika hemsidor. Förmodligen kommer showen upp snart på youtube också. Jag har laddat ner den, hann se öppningen innan jag åkte för sista jobbkvällen. Lite besviken på det jag sett men tror nog att det blir amazing under temat calender girls, pink ball (pink temat är alltid så sött och roligt) och silverscreen angels. Sitter hos mormor och precis skrivit ut mitt CV och personliga brev, nu ska det sökas jobb... ska springa ner till Jacob nu och imorgon har jag sovmorgon och lång håltimme, så skönt! Hörs imorgon alla fina. 
UPDATE: HÄR KAN NI SE SHOWEN

cheerleading tal

Tänkte dela med mig av denna videon, den är så bra. Kort och inspirerande. Visar med korta klipp vad cheerleading verkligen är och innebär. Ska hålla tal i svenskan om några veckor och ska då tala om för alla mina klasskompisar vad sporten är, många har ju en klar bild framför sig om vad de tycker om cheerleading. Och vi som tränar, alla är nog överens om att man blir väääldigt irriterad på de som inte förstår sig på sporten och säger att det inte är en sport. 

23

Shoppade lite nytt förra veckan och fick med mig denna fina tröja med gröna ärmar hem från Gina. Har länge velat ha en vanlig tröja med tryck och röda eller gröna ärmar. Önskade mig en likadan fast med röda ärmar i julklapp. Otroligt skön och billig, 129kr. Finns i olika färger med olika tryck.

dagens outfit

Dagens outfit består utav: Odd Molly kofta - jutaboden. Blus - tessie. Jeans - ginatricot. Kylig dag som vanligt, nu får de stickade och gosiga tjocka tröjorna åka på. Gillar ändå detta väder, så mysigt när de snöar utanför, satt på bussen igår när de va mörkt ute, julmusik i öronen och hela parken som lyser upp med alla fina ljusslingor på träden och lampor och stjärnor lyser fint över gatorna i Borås. Denna årstiden är rätt mysig ändå.

under rasten

Hade fyra timmars rast idag då det var inställd lektion, åkte hem och åt sen frukost eftersom att jag inte han med det imorse då jag började 8. Somnade en timme och fick stressa tillbaka till skolan. Precis hemkommen från träningen, får inte träna på två veckor till på grund av min hjärnskakning. Lite kiligt men man vågar ju inte riskera något eller att det blir värre. Ska göra lite läxor och sen hoppa i säng, ögonen går i kors. TRÖTT.

silver sequins

Ny shopping, palejtter i silver överallt. Det är mycket paljetter som gäller nu har man förstått, byxor, underkläder, tröjor, klänningar, allt är i paljetter i olika färger och storlekar. Köpte t-shirten inne på lindex för 200kr och bh'n på h&m för 99kr. Såg t-shirten på snygga Chloé Schuterman i höstas och fastnade för den direkt, frågan är bara om det är en keeper eller inte!? 

lördagens outfit

I lördags invigde jag min nya leotröja. Jag var jag först på släktkalas för min mormor. Vi åt god mat och tårta på yxhammargården. Senare under kvällen mötte jag upp laget på thai pat för att äta, vi gick sedan hem till Olivia allihopa och hade lagkväll där. Som man alltid gör på lagkvällar så kollade vi gamla cheervideos och skrattade åt vissa lag medans vissa imponerar så galet. 

december

bilder från weheart it med inspiration från mywildspirit.blogg.se
December månad är här och bara några få dagar kvar av året, få dagar kvar av skolan innan vi går på jullov, mycket som händer. Mycket i skolan, Teknis VS Bäckäng, lussespex väntar och en skidrea till Åre. Dags att börja planera nyår med tjejerna. Iår ska vi fira in nya året på bästa sätt. Kylan är extrem just nu man fryser nästan ihjäl ute, måste införskaffa mig en skidjacka snart också. Pussiluss på er.

tillbaka - senaste dagarna

Julpynt utanför NK i Göteborg
Kanelbulle och varm choklad, fredagsfika
Släktkalas på Yxhammargården
Är nu tillbaka efter en behövlig blogpaus. Har inte ens läst några bloggar, nästan lite illa. Men nu är jag tillbaka och hoppas att ni är tillbaka med mig. 1 advent och 2 december idag, snön börjar falla och det är snart jul. Några bilder från vad jag gjort under mina senaste dagar då jag inte bloggat. Nu ska jag ta och göra mig en chailatte äta bullar och fortsätta spela "chirstmas" listan på spotify. Solsidan om 2 timmar!! 

nytt till benen

Köpte mig ett par nya jeans inne på gina häromdagen, pengarna rullade in på kontot och lika fort börjar dom rulla ut. 500kr på gina, gillar färgen och slitningen ett stor + på kanten var att dom var perfekt längd, byxor har ofta en tendens att vara för långa på mina korta ben.. men dessa sitter som en smäck. Modellen heter Kristen.

leopard

Jag älskar leopardmönstrat, har både byxor, ryggsäck, blusar och tröjor i olika nyanser och storlekar av leoprint. Så snyggt. Var nere i Göteborg i veckan när jag slutade tidigt och köpte denna fina tröja på zara. Den har små guldnitar på axlarna, 150kr rena kapet!