london

Oh shit mamma! LONDON CALLING. Jag åker imorgon efter skolan, hem för att hämta resväskan. Just nu står resväskan tom och jag börjar 8.00 imorgon. Panik, måste packa fort. NU, för imorgon sticker jag. Och JA bloggen kommer stå tom under helgen om jag inte får tag på internet/dator i london. Puss och ha en grym helg och alla mina kära vänner på teknis, ha en grym insparksphäst! 

anledning till dålig uppdatering

Fick kommentarer om att jag inte uppdaterar så mycket och jag är medveten om detta. Jag vet att jag inte uppdaterar alls vissa dagar. Anledningen till detta är att jag pluggar, är för trött och har inte ens satt på datorn de tre senaste dagarna. Har tränat 3 timmar både i tisdags och igår efter skolan så är galet trött när jag kommer hem. Hinner inte ta outfitbilder på morgonen och vissa dagar efter skolan kommer jag hem i idrottskläder. Så snälla söta läsare, ni måste förstå att jag är precis som er. Går i skolan varje dag, vissa dagar senare än andra och jag försöker verkligen göra allt för att hinna med bloggen. Älskar att blogga men vissa dagar finns det inte ork till det. Är så tacksam över att ni är så många som kikar in ändå, det är verkligen jättekul! Så massa kärlek till er från en trött Filippa som ska skriva sin första inlämning för gymnasiet, och den ska vara inlämnad om exakt 13 timmar. 

torsdagens outfit

BALLONGBLUS - HUNKYDORY . SKÄRP - LIEBESKIND . JEANS - DR.DENIM . PRIMEBOOTS

plugg på café viskan

Idag efter sista lektionen så bestämde sig jag och några av tjejerna för att ta en fika på viskan och plugga matte. Några från klassen och några från de andra klasserna. Vi fick mycket gjort på 3 timmar vilket jag inte trodde. Är inte typen som kan koncentrera mig på ett fik och plugga men gjorde hela matteläxan (lite stolt faktiskt) och jag fick i mig både en chokladboll och islatte. Perfekt kombo, fika, plugg och vännerna. Hann även med en lunch med tjejerna från klassen på våran långa håltimme, finns inget godare än deras mat. 

ny vecka

LINNE - IDA SJÖSTEDT
Ny vecka och idag hade jag sovmorgon. Börjar 10.30, så underbart! Lång håltimme innan sista lektionen. Hade på mig blommigt linne från ida sjöstedt idag. Imorgon är det kick off med alla ekonomer i ettan. Hört rykte om 5-kamp på almenäs. Kan nog bli roligt om regnet inte öser ner. 

londontips

På fredag sticker jag till London vilket ska bli såååå kul! Massa tid enbart för shopping. Måste tacka för alla era tips, skrivit ner alla butiker och adresser MEN har några nya frågor. Låter ju som att jag är helt lost eller trög när jag ställer sånna här frågor som jag kan få fram svar på via internet, men tycker det är enklare att få svar från er som kanske varit där nyss eller iallafall har bra koll på London. 
1. Någon som varit i London och vet om de säljer Barbourjackor billigare? eller om det möjligtvis finns en butik som enbart säljer jackorna eller i vilken butik annars?
2. Finns det någon butik som säljer TOMS skor? Vart?
 

garderob

Nu har mina kläder fått flytta in i min stora garderob. På bilden kan ni skymta halva garderoben, på andra sidan hänger de svarta kläderna. Allt i färgordning så att det blir snyggt och organiserat. Träningskläder, jeans och tjocktröjor ligger på ena halvan. Underkläder, t-shirts, linnen och shorts på andra. Sedan har även min lillasyster en liten klädstång i mitten längst ner där hon hänger sina klänningar. Nu kan mina kläder andas normalt, haha. Inte trängas i en liten garderob som var som en tredjedel av denna, helt galet att jag fick plats i den ens!? Vill ni se hela garderoben? Här finns en bild.

nollning

Nu äntligen, lite bilder från fredagens festligheter. Dagen började med aktiviteter på skolgården 16-18. Vi fick två papper där det stod massa uppdrag som skulle utföras som sedan poängsattes av juryn uppe på skolgården. Saker så som, bada i viskan, chilla i 30 sekunder utanför café viskan, ta ett foto med en kändis, gråta över att toapappret på pressbyrån var slut, beställa en cheeseburgare på campino, ta med en gamling till skolgården osvosv. Det var riktigt roligt faktiskt, roligare än vad jag förväntade mig. Senare drog alla ekonomer till GIF stugan för förfest och ännu senare mot kvällen var alla ettor påväg mot rya åsar. Vilken nollning det blev, länge lefve teknis ty wi äro bäst! 

militär

Imorgon är det aktivitetsdag aka nollning som gäller. Min klass vid namn EK12C har temat militärer som 1-2 till klasser har? lite fantasilöst menmen. Nästan alla tjejer i klassen införskaffade sig en militärmönstrad t-shirt från gina för 99:- och fina vattenpistoler från BR är också inköpta som ska matchas med boots och svarta brallor, återstår att se vad killarna klurat ut för outfit. Jag är iallafall taggad till tusen! 

tisdagens outfit

KOFTA.ROSMUNDE - LINNE.H&M - BÄLTE.LIEBESKIND - JEANS.DR.DENIM
Tycker att fransarna ser hemska ut just nu? tur att jag ska fixa till dem på lördag, just nu hänger dem längst in och ögonen ser helt invalida ut, hehe. Idag hade jag längsta dagen 8-16.20. Helt död! Men skolan och klassen är så rolig så jag är inte alls skoltrött utan går och lägger mig runt 21/22 varje kväll för att hoppa upp ur sängen för att det är skola, galet ju! 

teknis

 
foto: teknis
Har väntat på att bilderna från första skoldagen skulle komma upp på teknis hemsida innan jag tänkte berätta om skolan. Har bara gått 3-4 dagar än så länge så vet ju inte så mycket men fick många frågor förra veckan om hur första skoldagen var och vad jag tycker om skolan. Första dagen såg det ut som på andra bilden. Alla gick runt och pratade med varandra, träffade sina faddrar och vi prickade av oss. Vi träffade våra mentorer och fyllde i lite papper. Såg en film i aulan och fick lyssna på styrelsen som sa några korta ord. Skolan känns suverän (än så länge?) och det känns som ett bra val. Klassen känns också bra och jag tror jag kommer trivas. På fredag är det dags för nollningen, vilket jag och många av mina vänner också ser fram emot. Tror det kommer bli 3 bra och riktigt roliga år.

nyklippt

I fredags efter skolan hade jag tid inne hos Amanda på familjen sandwall. På bilderna ser ni att det rök en hel del av håret. Cirka 10cm, kanske mer eller mindre? När jag ser håret såhär på bild är jag nöjd men när jag kollar mig själv i spegeln så gråter jag nästan, haha så töntig. Men är så van vid att ha långt hår (alla mina vänner säger att det fortfarande är långt men för mig är det kort) trivs inte alls i att ha toffs längre, och jag tycker det blir så fluffigt. Mitt hår är så tjockt och när man klipper det känns det ännu tjockare. Det växer väl ut så småning om, hoppas det är längre redan till vintern. Men jag följde mångas råd till att kapa 10-15cm och det är klart att håret känns och ser såååå mycket fräschare ut nu. Eller vad säger ni?

all black

KAPPA  ZARA - T-SHIRT H&M - SHORTS ZARA - PRIMEBOOTS 
Idag var jag hos tandläkaren för att ta kort och bita i någon slags "lera" haha för att få besked om någon månad om jag ska få tandställning eller inte. Har lång håltimma på måndagar så började inte försen 14.30 efter att jag varit hos tandläkaren. Lunchade med mormor och mötte sedan upp nästan alla tjejer i klassen. Invigde nya jackan/kappan vad man nu vill kalla det.

leo iphone

Var en sväng nere i Göteborg och kikade in på bikbok, såg att de hade massa fina skins till iPhone's. Köpte detta leomönstrade. Så nu är min iphone leomönstrad både på fram- och baksida för ynka 60kr. 

kappa

Var en sväng i Göteborg idag med mamma och fick med mig denna sjukt snygga kappa från zara med fina detaljer, små glittriga stenar/pärlor längs ärmarnas kant och lite längre ner på kappan. MYCKET finare i verkligheten än vad den gör sig på bild. Kommer nog göra sig bra till hösten.

sequins

Köpte ju mig en guld clutch i paljetter inne på lindex i början av sommaren och nu har gina fått in dessa snygga i svart och även en mönstrad med både guld,svart,silver och brons/orangefärgade paljetter. Köpte med båda två då de är så praktiska och snygga. Speciellt den mönstrade då den passar både när man bär guld accessoarer eller silver. 150kr/st inne på gina. 

skolstart outfit

sjal amsterdam - ray bans - skjorta h&m - bälte liebeskind - shorts dr.denim 
Första dagen på gymnasiet är avklarad! Jag överlevde, haha. Gud vad nervös man var igår och imorse. Paniken om vad man skulle ta på sig, väska eller inte? jacka eller inte? barbent eller inte? samtal och sms hit och dit till vänner, helt galet hur mycket som yrar runt i huvudet innan första dagen. Imorgon börjar det på riktigt, första lektionen 9.15.

kurerar mig

Försökt kurera mig lite under dagen då jag har sån jobbig rethosta och en näsa som rinner. Kände att jag skulle bli dålig redan i lördags kväll och här sitter jag halvt sjuk dagen innan skolstart. Menmen skola blir det imorgon oavsett om jag hostar eller om näsan rinner. Inte kan man med och missa första dagen på gymnasiet. 

min sommar 2012

Gick ur 9an med fina vänner, stod på scen och tog emot rosor och sjöng för sista gången på gräskullen.
Firade in sommarlovet med härliga vänner både ute och inne.
Salongen "familjen sandwall" ingvigdes & jag tog även tåget ner till Varberg för lite ledighet från jobbet.
Jobbade 4 veckor på Distansgatan 7 med stjärnorna från TV-programet "Borås Superstars"
Gjorde vackra kransar och firade midsommar med mina guldkorn.
Cyklade in till fästningen och gick wild&crazy med outfiten.
Tidiga mornar, stod i kö för den årliga joel jolina rean och åkte även till Amsterdam.
Tävlade EM med bästa Coed Blue i Amsterdam.
Åkte till Liseberg med familjen och vann stjärnvinst.
Var på barnkalas och fyllde 16 år.
Fick ett par efterlängtade ray ban och var på gothia cup i kylan.
Invigde mina löparskor och sprang med mammsen och var även med på invigningen av sum-sim.
Tog flyget till kreta för att spendera 1 vecka i värmen med favoriterna.
Sörplat i mig god lemonad under torsdagskvällarna och allmänt gött häng med grabbarna.
Mera utgångar med härliga brudar och mycket fika på cafe viskan.
Lotta på Liseberg i regnet med godingen Emelie.
Poolhäng ute i Nitta efter att ha tränat ihjäl sig på Cheer Summer Camp. Flash Mob inne i stan på sista torsdagskvällen. 
♥♥♥
Nu är sommarlovet över och här har ni min sommar genom instagram. När man kikar tillbaka och tänker efter så har det varit många roliga dagar, kvällar och nätter under dessa 10 veckor. Imorgon 8.15 börjar jag gymnasiet, spännande!

CSC staff routines

Staff routine CSC: I början är jag längst ut till höger i PS, vinglar lite. Baskets längst ut till höger och gör pike. I sekvensen (0.57) är jag längst fram till höger i svart. I pyramiden spottar jag endast.
Camp routine CSC: I mitten i en show'n go längst bak. I sekvensen (0.20) är jag längst fram till höger och i pyrren är jag i svart tillsammans med tjejen i vitt.

nytt i vitt

Köpte med mig denna blus/topp från fait rean. Har en likadan i rosa. Ville från början ha en vit så såg jag att det fanns 1 kvar, vilken tur! För bara 160kr. Men nu får jag nog sätta lite köpstopp innan London. 

cheer skor

Tillbaka på bloggen efter att ha legat i sängen hela gårdagen, tränat cirkus 40 timmar. Ons-sön morgon till kväll, sovit borta och badat bubbelpool utomhus. Rejäl träningsverk i kroppen så jag knappt kunnat röra mig. Signerade cheerskor av världens grymmaste Kiara Nowlin och sötaste flyern Sara Baty. Fick även en Cali Smoed t-shirt av Kiara som är sååå värdefull haha. Trycks bara ett visst antal utav just den så den är svår att få tag i vilket jag tycker är lite coolt. Vann även group stunt tävlingen på CSC med min stunt och tillsammans med musketeers och dynamites vann vi lag tävlingen med vår mini routin.  Väldigt lyckat och roligt camp! 

london calling

Igår bokade mamma och jag en weekend till London 31 aug - 2 sep. Har några frågor till er läsare om ni varit i London nyss eller ska dit innan 31 aug. 1. Har butikerna öppet på söndagar? 2. Tips på affärer jag måste besöka? 3. Vart ligger Victoria Secret butiken som de nyss öppnat? 4. Ligger A&F centralt? 

Kiara Nowlin

Nästan alla cheerleaders vet nog vem tjejen på bild är. Kiara Nowlin från USA. En av världens grymmaste cheerleaders kan man lugnt säga. Idag tränade vi inför opening routin som vi ska visa upp inför alla på campet på fredag när det drar igång i Boråshallen. Så roligt att jag fick chansen att vara med i denna lilla routin tillsammas med alla staff people och demo grupper, norrmän, amerikanare och svenska cheerleaders. Nästan 25 stycken är vi och programet vi tränar på kommer bli grymt bra. Så för er som kommer på summer camp, ni kommer få se mig tillsammans med alla instruktörer på fredag morgon. Imorgon tycker jag att alla Boråsare ska ta sig ner till parken 20.00 för då händer det grejer förmodligen, om regnet inte öser ner. 

lotta på liseberg

Igår var det Lotta på Liseberg som stod för kvällens schema. Hade oturen att när jag ensam satt på bussen för att hämta biljetter så fick jag reda på att biljetterna var slut så fick åka ner och hoppa på bussen tillbaka. Åkte ner ändå senare på kvällen med Emelie för att vi tänkte att ståplats skadar ju inte. Hade tur lite senare då en tjej gav oss två biljetter nästan längst fram vid scenen, såklart bland alla "Saade-fansen" som skrek så man blev döv haha, såg idag att vi var med på tv 2-3 gånger. Vi hade ju tur med vädret också, regnet öste ner under dagen men när det var dags för sändning så kom solen och alla moln försvann. 

leopard

Bytte Hunkydory tröjan och köpte denna fina leopard mönstrade blus istället från märken Second Female, 700kr inne på Jolina!

bye bye mascara

Igår var jag inne på StudioMei och gjorde en fransförlängning. Bye bye fransböjaren och mascaran. Känns lite ovant men riktigt gött att slippa mascaran. Dock kommer fransarna att "gå in" i ögat ju längre man har dem och så får jag böja dem mer så att de inte står rakt ut. Men jag är helnöjd och tror att jag kommer fortsätta med detta, man måste fylla på 1 gång i månaden minst. 

plattång

Andra tipset och frågan som jag tänkte besvara. Vad jag använder för plattång. Den kommer från märket GA.MA och är i keramik (skadar inte håret lika mycket) den finns på vivåga i Borås för 1000kr eller om det fortfarande är sänkt pris på 500kr. Det är denna jag lockar håret med också och tycker att den är kanon till det. Dock vill jag gärna införskaffa mig en ny från GHD men priset är lite väl dyrt. Den här duger och är billig och bra!

black/white

SAKNAR PARADISET!!! SAKNAR VÄRMEN!!!

olja till ditt hår

Nashi Argan är en bra olja till håret som luktar gott och skyddar. Jag älskar dock Argan Secret som finns att köpa på bl.a Karma i Borås. Det är nog den olja jag tycker doftar godast. Vet att Moroccan Oil är galet bra också. Så jag skulle lägga 200-300kr på en bra olja till håret, 2-3 droppar räcker att ta i innan du fönar eller plattar det. Det glänser så fint och luktar supergott. Brukar få lite kommentarer om att mitt hår luktar gott efter att man använt Argan Secret, tummen upp för sånt. 

1/8/2012

Två bilder från Kreta. Sitter och kollar massa bilder på mig själv och googlar fram massa bilder på hår, färger och längder. Fick ett ryck och kände att det är dags för förändrning. Vill så gärna ha kvar mitt långa bruna hår men vill också slinga det och klippa av några cm. Känns bara som att man kommer ångra sig? Men det växer ju ut så småning om, får ta och suga på den karamellen några veckor till. Blir så glad av era fina kommentarer om hur fint och perfekt ni tycker att mitt hår är, det är sånna fina ord som gör att jag själv börjar tveka haha. 

om mitt hår

Fått många frågor om hur jag vårdar mitt hår och vad jag använder för produkter så ska lägga upp lite inlägg i veckan. Men kan börja med att säga att jag är inte tjejen som vårdar det toppenbra. Jag sliter på det väldigt mycket. Tvättar varje/varannan dag. Blåser det tortt, plattar det och allt vad man kan göra för att slita på det. Tappar så mycket hår så det är tur att det är hyffsat tjockt annars hade jag varit utan hår kanske. Har varit inne på att cutta det 10/15 cm nu mot hösten och färga/slinga men tvekar. Jag gillar ju mitt tråkiga långa enkla hår.