förklaring till header

hörde jag att någon sa förklaring på "bilderna" och linjen? yeah right, här kommer förklaringar. OBS! ni måste ha picasa 3 och photoscape för att göra dessa grejer.
förklaring till hur man får sådanna bilder som var på header 1.

öppna picasa 3 och bläddra ner till den mapp du vill ta bilder ifrån eller sök på mappens namn i sökrutan längst upp. markera de bilder du vill få ramar runt och klicka sedan på collage (inramat i rött)

när du har klickat på collage så får du upp bilderna så här. markera dom igen så att de får en orange ram och klicka sedan på ramen i vänsterspalten. om du vill ta bort ramen sen så högerklicka på bilden och välj ram - ingen.

när du har fått en ram på dina bilder så kan du förstora och förminska dom genom att klicka på den bild du vill göra större/mindre och klicka på den runda pilen så att måttet ändras, du kan även vinkla bilderna hur du vill. om du vill ha fler bilder till din header så klickar du på klipp och hämta mer, markerar fler bilder och klickar på tillbaka till collage, gör likadant och placerar ut dom. när du är klar klickar du på skapa collage och där kan du beskära, lägga till text, effekter m.m
förklaring till hur du får en linje över bilden - header 2.

öppna photoscape och välj redigara. klicka på den bild du vill få en linje över och bilden öppnas. klicka på objekt och sen på kvadraten (markerat med blått)

nu kommer det viktigaste för att få linjen genomskilning! markera rutan som det står fyllning - klicka på den lilla pilen vid färgen för att välja färg på linjen. INNAN DU GÖR LINJEN så måste du minska "värdet" på opacitet! jag brukar ta lite mindre än hälften. när du gjort det så kan du dra din linje hur du vill.

när du har gjort din linje så kan du göra den smalare/tjockare. längre/kortare. glöm inte att när du sparar och det kommer upp någon ruta ang. bakrundsfärg för ökad yta. välj NEJ då! annars får du med allt som kommer utanför bilden vilken inte är snyggt. texten skriver jag på photoshop eller picasa 3.

hoppas ni fick 2 bra förklaringar och om det är mer frågor. hojta till här eller via bloggsvar. och juste! ni som inte har dessa programmen - här kan ni ladda ner picasa 3 och här kan ni ladda ner photoscape. båda är gratis


Postat av: Anonym

Tack så jätte mycket!!!!! :D

2010-04-06 @ 17:42:35
Postat av: ivanadz

tacktacktack! har alltid velat göra så, men inte fattat hur haha :)

2010-04-08 @ 01:34:40
URL: http://ivanadz.bloggplatsen.se
Postat av: ida

Är photoscape gratis att ladda ner?

kram :D

2010-04-09 @ 11:52:35
URL: http://idaaaaaw.blogg.se/
Postat av: Michelle

KAn du inte visa hur du gjort självva collaget?

2010-04-12 @ 20:33:32
URL: http://denlillafotografen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback