veckans avsnitt

För lite variation på bloggen så ska jag slänga upp veckans avsnitt av "Anton P kämpar på" så här har ni dagens. Han tog sig en sväng ner till bokmässan i Göteborg.

helgen som gått

Tänkte bara skriva av mig lite om helgen som gått, vart jag hållt hus och vad som hänt. I fredags var det höstmarknad och jag planerade att ta ett varv runt men fick ett sent besked om jag kunde jobba så skyndade mig istället hem för en snabb dusch innan jag tog bussen ner till jobbet. Har ju som jag kanske nämt (??) börjat jobba lite på Café & Bistro Bryggan som ligger i samma hus som badhuset. Senare på kvällen drog jag ut med väldigt många vänner, träffade så mycket blandade folk där vi var. Sjuuukt rolig kväll iallafall, längesen jag hade så roligt faktiskt. Jobbade även på lördag förmiddag och igår jobbade jag på matchen. Ligger hemma i sängen nu och tänkte vila innan kvällen pass.. ska på realesen av bodypump i centrum. Alla vännerna skulle gå på det så struntade i Bodycombat realesen, får gå på torsdag! 

nailskins

Fick hem nailskins idag, deras hemsida är inte riktigt färdig men den kommer upp såsmåningom. Jag tänkte prova detta på både mig och mina vänner för att se hur det blir. Ska fota massa så ni får se resultatet. Kan vara roligt att variera med lite mönster på naglarna om man inte bara vill välja just en färg på lacket.

autumn

Några fler bilder från fredagens outfit. Hösten är här nu, sjukt kallt utomhus och jag känner att snart måste man börja plocka fram både vantar, mössa och halsdukar. Vinterjackorna börjar också synas på vissa på gatorna här i Borås, men tycker nog det är lite tidigt än så länge. Eller snarare jag vill inte ta fram vinterjackan redan! 

bloppis uppdaterad

1. Brun skinnjacka 300kr storlek S -passar även XS SÅLD
2. Vitt linne/blus 150kr storlek onesize/S -passar även XS SÅLD
3. Rabens Saloner blus svart 500kr storlek S  SÅLD
4. Rabens Saloner blus vit 500kr storlek XS 
Kör nu en bloppis här via bloggen, vill bara påminna er om att jag har en BLOPPIS-SIDA ni kan besöka om ni är intresserade av fler plagg, har uppdaterat den med så kicka på på min bloppis här

om du är intresserad maila mig till [email protected], betalning sker till mitt bankkonto inom 5 dagar eller uppmötande i stan (BORÅS)

presenter

Fick två paket idag, har fått lite småsaker sen tidigare. Ska visa er bilder senare. Ska ta tag i körkortet snart och gå på kurser så jag kan börja övningsköra iallafall, för 16 juli 2014 då smäller det (kan vi alltid hoppas på). 

födelsefirande

Vääääldigt försenat födelsedagsfirande idag för mig och min bror, även för min morbror som fyller år idag! Vi åt lite mat och sånt hemma hos mammi med släkten på hennes sida. Ska snart göra mig redo för kvällens jobb på arenan, match mellan Elfsborg mot Helsingborg. 

fredagens outfit

mössa -gina / jacka -zara / tröja -twinset / jeans -jc (NYA) / primeboots -jolina / rayban -glasögonmäster
Gårdagens outfit. Fortfarande lite svårt att hantera nya objektivet när det gäller skärpan men får träna lite, och mina vänner också hihi. Slänger upp några fler bilder senare. puss 

Anton P Kämpar

Ni kanske minns att jag slängde upp ett klipp i början av veckan på Anton som var ute på stan och försökte få kontakt med lite BHC-fans inför matchen. Här är en trailer inför kommande små klipp. Kommer ett varje måndag 13.00 som ni ser i slutet på detta. Ser fram emot att se nästa, sjukt roligt och så bra filmat! 
"Anton P, är en Hockey älskande individ som ger sig ut på gator och torg för att sprida budskapet om att Borås Hockey är laget som är värt att hålla på!"

keeper?

Har länge suktat efter en Moncler jacka i marinblått men priset är lite väl saftigt för min plånbok. Hittade denna fina igår som är lite i samma stuk som den jag kikat på från Moncler, betydligt mycket billigare var denna dock. Såå nu undrar jag om det är en keeper? Jag gillar faktiskt den väldigt mycket och den är både varm och passar till det mesta. Den är mörkmörkblå och kort i modellen, gillar även halsen att det inte är någon ful liten krage. Vad tycker ni? Behålla? Fin/ful? 

say hello

Säg hej till min nya vän. Ett nikkor 50mm 1:8D objektiv!! Kände att det var på tiden för att införskaffa då jag ser så många som fotar så fina bilder och alla pratar om att 50mm är det bästa. Det ger ju en sån fin effekt när man får den suddiga/oskarpa bakgrunden. Lite svårt att använda i början tycker jag för fokusen är manuell, eller går det att få auto? Något proffs som vet haha? Förhoppningsvis ska jag få till lite roligare outfitbilder nu om mina vänner vill ställa upp så kanske kan testa det redan imon, pusshej!!
 
Ni får jättegärna ge tips och skriva hur man använder det för Nikon då. Bra inställningar, hur ni använder det. Finns det autofokus? Länka bloggtips om objektivet så ska jag försöka lära mig det!

sveriges snyggaste

Var bara tvungen att slänga upp dessa bilder på Sveriges snyggaste människor, eller iallafall några utav de snyggaste. Henke Lundqvist och Sofi Fahrman. De gör ju samarbete för Head&Shoulders. Och jag tror nog många utav er följer Sofis blogg redan, om inte så hittar ni den här -Sofis Snapshot

tutorial cloud nine

Fick en fråga om jag kunde visa hur jag gör dessa lockar så slänger upp min tutorial igen. Använder mig utav locktången från Cloud Nine som finns inne på Barbershop i Borås för 1799kr. Finns även andra grymma tänger så gå in och hitta din favorit, lätt värt att önska sig i present eller julklapp! 
 

glöm inte

Glöm inte att delta i Loréals tävling som pågår just nu. De letar efter nästa Miss Glossy och priset är för två som har chansen att få representera Casting Créme Gloss i flera stora modemagasin. TÄVLA HÄR, och sen får ni gärna rösta på mig HÄR genom att likea min bild. 

20% på miinto

Idag får ni 20% RABATT på hela sortimentet hos miinto.se. Använd koden: miintoshopping när du skall betala i kassan. Det gäller till och med imorgon 11.59, skynda fynda nu kära vänner!
UPDATE: koden börjar gälla 12.00!!

personligt skin

Såhär ser mitt personliga och egendesignade skin ut till min Macbook Pro 13 tum. Kvaliten blev sjukt bra, skrev mitt namn längst ner i ena hörnet. Väldigt ljus text så man skymtar det bara lite svagt. Kände för att ta lite inspobilder jag själv fotat hemma, några lite roligare och personligare bilder och ja jag gillar resultatet faktiskt. Lite kul med flera bilder än en stor då jag inte kunde bestämma mig för 1 av cirkus 10 000 bilder. Vill ni också klicka hem ett eget skin så gör det här, snabbt och enkelt hos caseapp.se!
PRIS: 299kr ord.pris men just nu 20% rabatt t.o.m 7 oktober, rabattkod: FILIPPA20
 

bhc match 19.00

Är bara tvungen att slänga upp denna roliga video på en grabb som gick ut iår från skolan, lite småreklam för BHC som spelar sin första match denna säsongen ikväll 19.00 i ishallen! NU: rusa till bussen, ska jobba 17-22 ikväll!

småprylar

För några veckor sen när jag fick min nya iPhone 5 så kände jag att min lilla mini laddare som jag har till fyran inte skulle kunna användas längre, den är huuur smidigt som helst ju när den hänger i nyckelknippan och kan kopplas in via datorns USB-utag. SÅÅ då beställde jag hem en sån här lite adapter ni ser på bild som jag kopplar till fyrans laddaruttag och sen in i mobilen. Passade även på att köpa ett par hörlurar för jag alltid tappar bort mina. Och bäst av allt, det kostade 23kr/styck. Så fick hörlurar och en adapter för 46kr. Asbra och billig sida om ni vill ha laddare, hörlurare, skal och tillbehör. Däremot tog de cirkus 2 veckor för att få varan. 
från, miniinthebox

post

Fick hem ett stort brev på posten från Case App idag, ni kan skymta en del utav vad det var på bilden. Mitt egna skin till datorn, säger bara DOM ÄGER!! Älskar deras snabba service och hur bra kvalitén blir på sina produkter. Har ni inte passat på att beställa ett eget skal eller skin till din mobil/dator, gör det nuuu. Ni får 20% rabatt om ni uppger FILIPPA20 i kassan. 

IN-EAR

Fick hem dessa snygga hörlurar förra veckan. De är vita och har silverpluppar, lite roligare än ett par orginella iPhonehörlurar. Tycker dessa In-Ear är jättebra då dom fastnar och åker inte ur öronen, dom stänger ute ALLT ljud, alltså är det väldigt bra ljud. Väldigt skönt när man tränar, är på bussen eller inte orkar lyssna på allt babbel från vännerna (hehe skämt å sido). Finns att köpa på inearlurar.se, vill ni ha exakt dessa så finns dem HÄR för 269kr (ord. pris 299kr) 

pssst... se hit!

Vill bara berätta för er allihopa att nu på onsdag den 25 september kommer miinto.se erbjuda 20% på HELA sortimentet. Det gäller bara under ett dygn. Kika in här på onsdag så får ni en unik kod för att shoppa på hemsidan. Ni kan ju börja spana in eran favorittopp, en ny jacka eller varför inte en väska till skolan redan nu så ni vet vad ni vill klicka hem. 
 

slapp helg

bjussar på en bild på lördagens frulle 
Bloggen har verkligen stått stil och helt tom under helgen. Det beror på att jag haft världens skönaste och slapapste helg med min bästa vän Elin. Har varit hemma hos henne sen i fredags, hon bor en bit utanför Borås också så det är inte så lätt att ta sig därifrån hehe. Så stannade där tills idag då mamma kom och hämtade mig. Vi har verkligen tagit det lugnt till 1000, legat i soffan hela dagarna, ätit mat och sänkt ner flera liter coca cola. Gott gott. Ska ta tag i bloggen i veckan nu, vill bara säga att nu händer det grejer på bloggen. Ska ta tag i den, fixa i designen OCH jag får ett nytt objektiv i veckan. STAY TUNED -godnatt.

20% på caseapp

 
Just nu får ni 20% på CASEAPP.SE om ni uppger koden "FILIPPA20" när ni skall betala i kassan. De har utökat sitt sortiement och erbjuder både iPhoneskal och skins till alla möjliga modeller, finns skal till din Samsungmobil, skins till din PC och iPad. Du väljer färger eller en personlig bild precis som du vill ha det för att det ska bli unikt och passa dig. Kan även säga att kvalitén blir jättebra på den färdiga produkt du beställer. Det finns även färdiga skal att beställa. Själv har jag beställt hem ett skin till min Macbook som jag visar er när det kommer!
-Här kan ni se hur mitt iPhone4skal såg ut jag beställde förra året.
Rabattkoden gäller fram till och med 7 oktober så passa på att beställ NU.

street

Har så mycket bilder från när jag fotade med Evelina, dessa tror jag inte jag visat här tidigare? Tror jag ska försöka få till en fotografering snart igen innan det dåliga vädret tar över Borås. Igår var jag i skolan till 20.00 då vi hade styrelseutbildning med styrelsen, var väldigt lärorikt och kul. Idag har jag möte med balkommittén efter skolan, sen ska jag träna ikväll eftersom att jag inte hann med det igår. Ska gå upp ur sängen nu och käka lite frulle, börjar inte förrän 10.30 och har UF til 11.50 sen idrott innan jag slutar, älskar mina onsdagar hehe!

müsli

Goaste frullen och mellisen helt klart. Müsli med torkade frukter, turkisk yoghurt och flytande honung över det. Smaskens!! Hade kunnat leva på detta just nu. Älskar de små papayabitarna i, så söta och goda. Nu ska jag snart ner till onyx för ett bodycombat pass!
GLÖM INTE att rösta på mig i missglossy HÄÄÄR, du klickar på like under min lilla bild! 

whitagram @ appstore

Mina senaste via whitagram, en app där ni får en vit ram runt bilden. Väldigt populärt att många använder sig av detta nu för sina bilder till instagram, det är väldigt bra om man vill få med en hel bild. Så ladda ner whitagram, sen kan jag även tipsa om lite andra appar just nu.
Camera+
Världens grymmaste redigeringsapp för bilder, så mycket fina effekter. Kostar 7kr.
Blogg.se
Appen är sååå mycket bättre och användbar just nu än vad den var innan så ladda ner den.

favorit?

Några outfits från i somras samt nu. Snart är det dags att plocka fram alla varma och sköna tröjor, varmare jacka, mysiga vantar och mössa. Hur som, har ni någon fav? 

ni hittar mig här

 
Ni är några nya här på bloggen vilket är sjuuukt roligt! Ni är över 2000 om dagen nu, och jag kan glädjligen säga att jag ska fräscha upp med ny design som ett litet "tack" för att ni valt att stanna. Men först vill jag bara visa vart ni hittar mig, på följande sidor syns jag mest.
instagram @ filippall - videofy.me/filippalls - polyvore - filippalindau - bloglovin filippa lindau

Q's & A's #3

Fick fyra större frågor som jag tänkte svara på lite mer utförligt, så here we go!!
När du träffar nya människor eller ser på stan i framförallt Borås, (tjejer i din ålder) tänker du ibland för dig själv då typ "Hon läser nog mig blogg" eller "Undra om hon vet vem jag är?" osv. Förstår du? För spelar nästan ingen roll vem jag är med, ser man dig på stan kommenterar alltid någon "Där är ju Filippa Lindau" som om alla vet vem du är, haha! 
Samma sak när du är ute, hälsar du och presenterar dig som Filippa ifall det är några nya eller kan du ibland se att dem vet vem du är? Är det läskigt när du är ute och ska presentera dig för människor du aldrig träffat så vet de typ "allt" om dig?
Haha vilken rolig fråga. Du har rätt i att jag ibland kan tänka "ah det där var nog bloggläsare". Man ser på vissa yngre tjejer (ta inte illa upp ni är sööta) att dom kan småviska, fnittra och kolla lite sneaky på en för att dom vet att det är "filippaLL" eller om ni tänker "Filippa Lindau". Dock är det inte så att jag står och ler till alla, vill ni komma fram så gör det, vill inte se mig själv som en känd person som folk tittar på haha. Mina vänner kan ibland dock uttrycka lite för högt kolla om läser din blogg, jag lovar att det där var bloggläsare för dom viskade och tittade. Dom reagerar lite mer än mig, jag brukar inte bry mig om det så mycket, MEN jag blir sjukt glad när ni kommer fram istället för att stå och titta på mig, så kom hellre fram och säg hej eller ta en bild eller vad ni nu vill göra :)
 
Du måste absolut inte svara på denna frågan & jag vill inte att du ska bli sårad eller ledsen, men jag undrar bara om du har gjort någon öronoperation. Jag har utstickande öron och funderar på att göra så att de blir bättre...Kramar <3
Ja jag har ju gjort en operation för att jag hade "ap-öron" som man kan skojja om nu i efterhand. Det är sååå värt det, jag skämdes för mina öron innan och är sjukt glad att jag valde att göra det. Det var gratis för min del då detta var något dom påpekade redan när jag föddes att mina öron stod ut rätt grovt och att jag kanske skulle vilja göra detta när jag blev äldre. 2 veckor går man med bandage osv. det ömmar lite efteråt men man överlever. Vill ni se före/efterbild kan ni göra det HÄR, dock är dom inte sådär slickade mot huvudet nu eftersom då är dom helt tilltryckta när man tagit av bandage och stygn precis. Sen kan jag även tillägga det att vissa ser/vet inte ens om det idag att jag gjort detta så inget man märker av.
 
Först och främst, diggar din blogg skärpt<3 Men nu en liten odd fråga, hur gör du när du ska typ köpa nya kläder och inte har råd, eller när du har gott om pengar men är dock lite frågande om du verkligen ska köpa plagget? Asså hur du handlar lite ekonomiskt om du förstår hur jag menar? Jag har köpt massvis med kläder, använt dem 0-3 ggr sen använder jag dem inte, lite waste of money, så har du några tips på vad jag kan göra så jag inte behöver ''kasta pengarna i sjön'' Hoppas du förstår vad jag menar, svårt att få ner i skrift asså!
Jag är ju inte rätta person att fråga egentligen men har blivit bättre på detta själv. Förstår precis hur du menar. Tänk alltid innan ett köp,
1. Behöver jag denna/detta?
2. Kommer den/det vara modernt en längre tid eller kommer jag tröttna efter 2 gånger?
Så brukar jag tänka och det har funkat flera gånger, oftast behöver man inte en till tröja med ett roligt tryck. Bara för att den är ny och fin just då betyder inte det att du kommer använda den varje vecka i ett år. 
 
Hur många poäng behöver man för att komma in på ekonomilinjen på Sven Eriksson gymnasiet, jag tänkte söka dit men är osäker om jag kommer in med mina betyg eftersom jag har alla C i alla ämnen utom 2 där jag har D och E. Hur var det när du sökte? Är det svårt att få plats och sökte du till något mer gymnasium? 
Sen kan man välja bort idrott på gymnasiet eller måste man ha det? Och språk som tex spanska, tyska eller franska måste man läsa det på gymnasiet?
Har ingen koll på poäng men det är rätt lätt att komma in på alla linjer, däremot att klara av dem är en annan femma. 99% av alla kommer ju in på sina val? eller hur? men det är inte alla som klarar av gymnasiet för det är såpass mycket plugg och tuffare tempo och svårare över lag. Idrott läser man i ettan och tvåan, i trean kan man välja bort idrott. Läser man ekonomi måste man läsa ett språk i ettan, läser man teknik kan man välja bort språk. Men man får ju meritpoäng om man fortsätter på språket man läste på högstadiet. Vad det gäller dom andra linjena och språk/idrott har jag ingen aning. 
 
 

Miss Glossy 2013

Just nu pågår tävlingen Miss Glossy 2013 där priset är för 2 personer som vinner möjligheten att bli Casting Creme Gloss ansiktet utåt i en stor kampanj som kommer att gå ut i "glossiga" magasin. Rösta gärna på mig HÄÄÄR -likea min bild, men var även med själva och tävla. En stor chans för er alla att kunna vinna ett fint och roligt pris! Ni är sååå många som kommer se detta, ni är guld värda om ni röstar upp mig till toppen♥♥♥
Rösta på mig här / delta i tävlingen här 

Q's & A's #2

Bästa cheer mine? 
Åh detta är så svååårt. Men just nu måste det ju vara USA med laget. Det är nog det jag kommer minnas "klarast", sen alla bussresor! EM i Amsterdam var också en minnesfull resa.

Favoritplagget i din garderob?
Har ingen specifikt favvoplagg men är väldigt nöjd över mina nya Tiger jeans, även mina svarta Tiger jeans också.
 
Vad är det bästa med att blogga?
NI är det bästa med att blogga! Alla fina komplimanger och kommentarer jag får varje dag, tack♥
 
Var har du köpt dina leopard Nike air Max?
De är från någon butik i England men köpte dem via Ebay. 
 
 
Visa bild på där du bor? Mamma och pappa. 
Tycker det är för privat att visa exakt och massa bilder på mitt hem, mamma och pappa kan jag visa på bild när jag får till något bra kort.

höstens
måsten?
Gosiga stickade koftor!! Och dom får gärna vara lite längre.. myys.

nån kille på g? 
Nej, visst finns det killar där ute som man har span på men ingen jag direkt "pratar" med.
 
hur va de med den där jacob du va på g med förra året?
Ja han är jag inte tillsammans med längre. 

ditt smink?
Bilder på detta? eller hur jag sminkar mig? Kan göra enskilt inlägg om det önskas. 
 
 
Vilka linjer finns det på teknis? 
Ekonomi, Teknik, Entreprenör, Barn & Fritid och IB(allt på engelska). Inriktning idrott (NIU -Nationell / LIU -Lokal) finns på ekonomi, teknik och B&F programen. 
 
kan du lägga upp mer outfits? 
Absolut ska bättra mig!!
 
hur lärde du och alla tjejerna känna varandra på teknis pm ni inte går i samma klass?
Vi var bekanta vänner flera utav oss, man hade setts/träffats ute nån gång ibland så på luncherna satt vi tillsammans, bestämde oss för att fika osv och ja vi kände väl helt enkelt att vi klickade ihop tillsammans och nu är vi ett gött gäng som har så jäkla roligt ihop. 
 
 
Känns som du aldrig bloggar om din farbror!
Hehe tjena Jonas, ska blogga om dig..!
 
Senaste förhållande? med vem?
Hade ett som tog slut i början av året med en kille från skolan. 

hur mycket tjänar du i månaden när du jobbar? 
Beror ju på hur mycket jag jobbar, men nu under sommaren fick jag några tusen varje månad. 

vad jobbar dina föräldrar med?
Min mamma är lärare och min pappa har eget företag, han har en byggnadsfirma -JLB. 
 
Kan inte du lägga upp smink/hår tips eller något liknande? 
Jag har lite om ni kollar arkivet -ni frågar eller googlar filippaLL och hårtips eller liknande så hittar ni.

Beskriv dig själv med 3 ord?
Svååårt, energisk, skrattar mycket och godtrogen. 
 
Är det jobbigt med tandställning tycker du? Och när får du ta bort den?:)
Vissa dagar är det jobbigt, kan skämmas lite när jag skrattar osv inför vissa men det är väl bara att acceptera och dom förstår ju att man har det för att få fina tänder. Jag vet inte exakt, skulle ha den 1,5 år och i oktober har det gått 1 år så förhoppningsvis är det inte många månader kvar. Och det är ju självklart värt det, sååå glad att jag fick!
 
hur fick du tandställing? har ju alltid velat ha det eftersom att mina tänder inte är så jätte fina men min tandläkare säger nej. 
Jag gick till tandläkaren och då fick jag ett nej. Året efter gick jag dit igen och dom skulle skicka vidare bilder till en speciallist som bestämmer, sa verkligen hur ont jag har och hur mycket jag skäms för tänderna (överdriv allt hehe). Sen blev jag kallad för att ta en "avjutning" när man biter i lera typ. Visste inte då att jag skulle få sen blev jag kallad för foton och sen helt plötsligt så fick jag komma till stället där dom sköter tandställning. Kan säga att gå till tandläkaren varje år tills du fyller 18 och tjata! 

känner du några från; uddevalla, trollhättan, göteborg, vänersborg osv? 
Nja.. Göteborg känner jag några via cheeren. Däremot tror jag att några av kompisarna som spelar hockey kommer från nån utav städerna du nämt, Göteborg vet jag att några är ifrån iaf.

eftersom att jag har korta ben vill jag ju att dem ska se längre ut. har du några tips på de? 
Själv tycker jag att benen ser längre ut om man inte viker upp sina byxor och om man har låga skor. Låga converse istället för höga t.ex. Tighta brallor också!

hur lång är du? 
ca 158cm 

bråkar du oftast med dina syskon? retar du din lilla syster? 
Kan bli väldigt irriterad på min bror ibland. Ja men hon är rätt galen så vi brukar reta varandra, hon är liten men har en stor vilja kan jag säga.

hur sminkar du dig till skolan?
Mascara och brynen lite, nu under vintertid när man är blek slänger jag på lite solpuder.
 


jag idag

leoblus /Malene Birger - jeans /Tiger of Sweden 
Idag stod skolfotografering på schemat. Jag fick STÅ UPP för första gången någonsin tror jag?? Några skulle sitta på golvet, jätteskumt.. Vet inte ens hur jag såg ut på kortet men det är ju bara en liten bild i en katalog. Hade bara en lektion idag vilket var väldigt skönt, sovmorgon också och nu är så jäkla trött att jag nästan skippar bodyattacken som börjar om 1h men jag tror nog att jag är illa tvungen att pallra mig ner för att inte få ångest av att jag ligger och slappar istället. Vi hörs imorgon, tudilidu. Glöm inte svara på enkäten två inlägg ner!!

delivery

Fick hem ett paket från nelly.com idag, klickade hem ett par short (jaa sommaren är över) från issue 1.3. Ett par svarta "lösa" lite glansiga. Har velat ha ett par enklare slappa shorts och de var på rea, 89kr istället för 299kr så varför inte tänkte jag. Synd bara att sommaren nog är över nu, så dom får ligga i garderoben tills nästa sommar om det inte blir något utomlandsbesök innan dess. 
 

ny enkät till UF

 Jag vill tacka alla er som svarade på vår förra enkät, var cirka 300st som svarade. Väldigt kul, MEN vi har kollat runt bland massa företag och kommer tyvärr inte kunna göra dessa väskor vi tänkte då vi måste beställa minst 3000ex vilket blir för mycket. Därför har vi nu en ny idé och denna idé är nog något vi tror många är i behov utav men aldrig tänkt på att köpa, MUNSPRAY. Hur ofta går man inte och luktar illa efter en måltid, har för bråttom till bussen och missar att borsta tänderna, är påväg för att möta killen/tjejen men har inga tuggummin. Därför ber jag er nu svara på enkäten här nedan. TACK♥
Klicka här för att komma till enkäten
UPDATE: någon skrev att bikbok säljer detta? men när man har ett UF behöver man inte komma på en helt ny produkt, vi kommer göra dessa unika på vårt sätt! 

svar via videoblogg

Gjorde ett videoinlägg med några svar för variationens skull! Hoppas ni blir nöjda över det. Och måste påpeka tre saker, 1. jag sitter och försöker få bort cocosbitar som fastnat mellan tänderna typ för jag åt en bountny innan jag började filma hehe 2. jag kollar åt hemknappen på mobilen istället för in mot kamerna (fett störande) 3. frågan då de gäller besökarna så säger jag bara 1500-2000 och då menar jag unika/per dag. 

föreningar

Elevkåren Teknis - GILLA HÄR
Balkommittén - GILLA HÄR teknisbal@instagram
KFFoT - Kommittén För Fester och Traditioner
TAF - Teknis Amatörfotografer GILLA HÄR
KK - Kortegekommittén GILLA HÄR
Jag vet att vissa klagat på allt tjöt om min skola men jag tycker det är kul att uppmärksamma allt roligt som sker på gymnasiet. Här ovan kan ni se några föreningar som visade upp sig under föreningstorget idag, gå in och gilla alla föreningar på facebook för att hålla koll på dem, och viktigast av allt SÖÖÖK till föreningarna! Själv är jag med i både TAF och Balkommittén, och sitter som sekreterare i elevkårens styrelse. 
gilla även, JUBEL, som fixar allt tifo till bl.a Teknis VS B*ckäng och Arenakampen och sedan TIF - Teknis Idrottsförening som arrangerar aktiviteterna
 
 

Q's & A's #1

Vad vill du göra när du går ur trean? 
Jag har verkligen INGA planer eller funderingar än, jag vill bo kvar i Borås men sticker alla mina vänner så vill jag ut och resa några veckor, sen plugga vidare förmodligen om jag vet vad jag vill göra. 

Använder du ofta klackskor? 
Nej väldigt sällan, om det är något speciellt tillfälle som nyår eller att alla mina vänner skall bära de nån kväll, då måste jag ha det annars blir jag en liten mini-flipps bredvid dem.

Vad ska du ha för vinterjacka i år? 
Lyckas jag få ihop 5000kr så skall jag köpa en boomerang.

Tycker du det är viktigt att man har en vinterjacka som är populär och inne, som många andra har?
NEJNEJNEJ, köp inte en jacka som din kompis eller alla andra har. Förlåt men det är så tråkigt när man går med likadana jackor, försök hitta någon som du verkligen gillar och strunta i allas åsikter eller om den är "populär". 
 
hur gör du så att det blir vitt på sidan av dina instagram bilder??? 
Ladda ner appen "whitagram" så väljer man en bild så får man en vit ram. 

var får du dina insperationer ifrån? 
Från vänner, bloggar och inspobilder som på instagram/weheartit.
 
kan du visa några outfits som man kan ha till skolan?
Alla mina outfits bär ju jag i skolan haha, ha det du själv trivs i så funkar det i skolan. 
 
Bor din lillasyster hos din mamma/pappa? 
Hon bor varannan vecka! 
 
Ska du inte använda dina uggs, jättefina är dem! 
Jo men det har varit för varmt och vill inte ha dem i regnet, visst är dem!

Vad tycker du om odd molly koftor?
Fina om man matchar rätt, lite uttjatade dock.
 
Vad brukar du dricka när du festar? 
Cider tyyyyyp.
 
Favorittröja? Kram älskar din blogg 
Taack, jag har nog ingen favvotröja direkt om jag ska vara ärlig.
 
vilka parfymer brukar du använda? 
Äger typ 1 parfym och det är vanilla av Alyssa Ashley + body splash i cocos och vanilj
 
hur ofta klipper du dig för att ditt hår ska hålla sig fint?
Inte ofta, klipper hellre få gånger och mycket.
 
Hur är det att ha skillda föräldrar? 
Det är väl lite tråkigt ibland eftersom att man inte är en "hel familj" och jag bor mest hos mamma men jag överlever, är ju rätt gammal ändå haha!

Varför använder inte du ditt liebeskind skärp längre? 
Jag använder det ibland men har tröttnat lite på det eftersom att verkligen alla hade det förra hösten/våren.

Är du och din bror olika i sättet och isåfall hur? 
Svår fråga för mig att svara på men jag tror vi är rätt olika, han är inte så ordningsam som jag direkt, kan bero på att han är kille... sen är han lite latare än mig haha.

Tyckte att din blogg flöt på lite bättre förra hösten, den är inte dålig nu(!!) men det var lite roligare inlägg och outfits, känner du också så? 
Förtsår hur du tänker, jag försöker mitt bästa men har lite bloggtorka och måste bli bättre på att fota outfits!! För det är de jag tycker är roligast själv. 
 
Under hela ditt liv.. Vilken period har varit bäst? 
Oj, hmm... livet var jäkligt bra när man va sisådär 7/8 år kanske och lekte med grannarna, slapp bekymmer om mobiler och alla sociala medier, åkte utomlands med familjen, brydde sig inte om så mycket. Låter som jag hatar livet nu och det gör jag ju verkligen inte. Älskar denna åldern mellan 16/17/18, det är nu allt "roligt" händer som man kan minnas länge!

Känns det konstigt att gå från så långt hår till så mycket kortare?
Haha nja inte direkt, dock får jag väldigt mycket komplimanger nu om hur bra jag passar i kortare hår. Jobbiga är bara att det blir så fluffigt under dessa hösttider när de är regn i luften. 
 
 

frågestund

Längesen jag hade en frågestund så tänkte att vi kör en snabbis, skynda ställ era frågor om ni vill ha svar på dem. Svarar redan imorgon om det blir ett antal, SHOOOT, allt mellan himmel & jord!
STOPP!!

stripes / leo

I randig tröja från h&m, nya favvojeansen märkta Tiger of Sweden och mina nike air max dojjor i leopard. Jäkligt varmt men bekvämt en måndag som denna. NU ner mot onyx för lite powerwalk på bandet innan ett bodycombat-pass. Seeyaa!

hjärtat mitt

Min fina vän Elin och jag från gårkvällen när vi hade kräftskiva hemma hos Alice. Har inte så mycket att säga om dagen mer än att jag tog mig ner till Onyx för att ta en PW 30 min på bandet. Ska kolla klart säsong 3 av PLL nu innan jag släcker ner för att ladda inför en ny vecka fylld av plugg. Hoppas ni alla haft en bra helg för det har jag, puss!
 

kräftskiva

Ikväll hade vi en efterlängtad kräftskiva under Alice carport. Några utav tjejerna och några grabbar var vi som hade en trevlig kväll med både kräftor, räkor, västerbottenpaj, revben till dom som inte åt skaldjur och massa bröd. Det var väldigt gott och vi passade även på att spela lite kubb och några roliga små lekar, sen fick även Uggla stå för musiken. Kanske var en utav de sista kvällarna för året vi kunde sitta ute hela kvällen? Det är ändå september, sensommar och hösten är på G. Jag kom nyss hem, tänkte slå på ett avsnitt PLL innan jag lägger mig. Nattinatti!
 

gårdagens outfit

leopardlinne -h&m / jeans -tiger of sweden / klackar -nelly shoes / rayban -glasögonmäster
Igår var det insparksphäst och jag gick klädd såhär. Bytte dock om från klackarn till converse och sen klackarna igen haha. Jag hade grymt kul, dansade och hoppade runt med mina vänner och massa nya ettor. Hoppas ni alla som var där hade det roligt. 

b/w old one

foto: Evelina Svantesson
Bjussar på en gammal bild på grund av lite bildbrist. Idag blir det lite tomt här på la blog eftersom att jag slutar sent idag och ska hem och fixa mig inför kvällens insparksphäst. Har du inte köpt biljett idag i skolan eller om du tänkt komma så kan du köpa i dörren (150kr) kommer bli megagrymt och är sjukt taggad. Imorgon nalkas en sen efterlängtad kräftskiva med vännerna så får hoppas att vädret är på topp. Hörs imorgon, puss&kram ha en fin helg. 

tisdagens outfit

randigt från lindex - blus från gina - kjol från replay - longchamp - primeboots på fötterna
Såhär gick jag klädd i tisdags. Väääldigt varmt då solen visade sig under eftermiddagen och jag trivs verkligen inte i primebootsen längre när det är för varmt. Tog en sushilunch på eest, även lite thai finns ju det att äta där. Det var riktigt gott och mätta blev vi. Ska sätta mig ner och göra lite läxor nu innan jag ska iväg för möte och sen träna! 

INSPARKSPHÄST'13

Ja ni kan alla tyda rubriken, det nalkas INSPARKSPHÄST'13!! Den årliga insparken som hålls på Resturang Andreas i Borås. Jag vill inte tjöta för jag vill att ni alla ska förstå att man går på detta, alltså vill ni ha en bra tid på teknis, vill ni uppleva roliga fester som ni minns för livet? Dom kommer inte bara framför facet på oss, man gör dom roliga. Är man tråkig och lyssnar på alla som säger "det var tråkigt det året" blabla, betyder inte att det är tråkigt iår. Så har du inte köpt biljett än så har du fortfarande chansen. Imorgon kommer vi sälja i kiosken, efter 11, hela fredag ska vi försöka vara tillgängliga så ni kan köpa, ni kan även köpa i dörren på fredag. Det blir vad man gör det till gott folk, få med er vännerna så ska vi få en oförglömlig kväll. Jag ska se till att ni dansar loss på golvet med moiiii. Come'an nu alla nyblivna teknister!!!
 
VAR? Resturang Andreas (bredvid barnvagnscentralen vid södra torget)
NÄR? Nu på fredag 6/9 22.00-01.00
PRIS? 100kr biljett om du har kårkort, 150kr utan kårkort och i dörren
åldersgräns 16+ (alltså född 97 och uppåt)
Ni vill inte gå miste om er första phäst, låt oss göra detta till den bästa! LÄNGE LEFVE TEKNIS, TY WI ÄRO BÄST!

Jasse 17 år

Ja jag har inte haft tid för att blogga och inte hunnit lägga upp detta, min fina vän Jasmine fyllde 17 år i måndags. Igår firade vi henne med god mat, marängsviss, lekar och sleepover hos Johanna. Väldigt mysigt och en bra tisdag. Jasse har jag lärt känna nu senaste halvåret då hon bytte från Entreprenör till Ekonomi. Väldigt sprallig tjej som har mycket att säga, mycket idéer och partyglad. En väldigt go och gla liten tjej som är jäkligt snygger också, puss på dig vännen och ett litet sent GRATTIS igen!
 

hello iPhone5

Igår kom mammsen hem med en ny mobil till mig, en iPhone 5. Väl behövligt eftersom att min 4 har börjat balla ur och är allmänt seg och trög och varken wifi eller bluetooth funkade längre. Kommer även kunna ta bättre bloggbilder åt er nu eftersom kameran är såååå mycket bättre. Har fotat lite outfits men får slänga upp det senare för nu ska jag mot Johanna för lite födelsedagsfirande av min fina vän Jasmine som fyllde 17 år igår, sleepover med tjejerna på det också. MYSx1000

onyx

Eftersom att jag lagt av med cheeren så känner jag att jag ändå måste hålla igång och röra på mig. Så hämtade mitt onyxkort idag. För något år sen var jag typen som kunde äta allt utan att bli tjock, men börjar typ lägga på mig!??!?! så var med mamma igår kväll och körde lite på crosstrainern och sedan styrka med henne, ska ner nu om 1h för att gå på mitt "första" pass (har provat på combat och yogan innan hehe), bodycombat med Amanda och Johanna är bokat iaf. Och eftersom att nästan alla vi tjejer tränar på onyx så har man väl förhoppningsvis alltid någon att hållas sällskap med när man tränar. Tjingeling. 
 

bra läsning

Åt upp resterna av min spice'n rice box när jag kom hem från skolan idag. Lika död efter idrotten som förra veckan, träningsvärk i hela kroppen från igår då mamma körde med mig på onyx.. men det är väl bara att härda smärtan. Tänkte börja läsa den omtalade boken Fifty Shades of Grey / Femtio nyanser av honom. Någon utav er kanske läst den? Hur som så är inte jag typen som gillar att läsa mer än på semester men ska försöka mig på att läsa denna bok. Måste varva den med engelska hunger games som vi läser i engelskan i skolan nu. 

kort & fräscht

Har inte hunnit knäppa några bättre bilder på hur håret ser ut nu efter att jag kapade väldigt mycket i torsdags. Kort och färscht inför hösten blev det iallafall, lite ovant för känns inte som att jag haft såhär kort på länge. Men om någon månad får jag väl hoppas på att det växt ut några cm. Vad tycker ni annars då? fint? hihi.