min söndag

Har suttit och klippt lite och ramat in fina minnen i ramar som jag har haft stående med gamla inspobilder i sig. Passade även på att beställa hem 100 nya bilder på mig och vännerna som jag ska rama in och göra lite små roliga saker med...
...Slängde precis ihop en paj. Är inte världens paj-älskare men efter min hallon periskopaj på jobbet så var jag tvungen. Tog jordgubbar och hallon med lite vit riven choklad ovanpå så nu står den och gräddas i ugnen. 

cutt cutt cutt

Nämnde ju för några dagar sen att jag kapade några cm innan midsommar. Är helnöjd men funderar på att gå och tunna ut det lite längst ner för det är så himlans tjockt längst ner. Men det slits väl ut lite så småning om annars. Duktiga Celinne var det som klippte mig, taack♥

hunkydory

Ny in i garderoben från hunkydory. Redan en favorit, beige, superskön och snygg till både shorts och jeans. Köpte den på jolina-rean för 600kr! 
 
 

worlds 2013

Kom på att jag glömt dela med mig av lite bilder från Worlds. Det är tre fotografer som sitter vid mattan och fotar och vid tävlingens slut fick alla i laget varsin skiva med bilder från tävlingen, lyckades dock få med mig 3 skivor från finals och ingen från day 1.. menmen fanns inte så mycket fina bilder på mig ändå haha. Det fanns så mycket fina actionbilder på många i laget, de här ovan är de som jag ser normal ut på. De andra vet jag inte vad jag gör... vi fick även fina lagfoton första dagen då vi tävlade som Team Sweden. Och jag var en sån brun liten apa då jag låg ute första dagen och solade!! 

oldie one

gammal bild från midsommar
Förlåååt för den kassa uppdateringen, nästan 3 tomma dagar här. I torsdags tog jag en snabb dusch efter jobbet och åkte ner till stan för att träffa Edith som är hemkommen från USA efter 1 år, fikade och myste på da matteo. Åt sedan på bryggan med Johanna och tog en sväng genom stan eftersom att det var första torsdagskvällen. I fredags åkte jag hem efter jobbet, bytte om och åkte ner till stan och vidare mot Fanny för att fira henne och Leonie. Har bara lite mobilbilder jag ska slänga upp ikväll när jag kommer hem. Är just nu hos Johanna med några av tjejerna och tittar sommarkrysset, käkar pizza och godis. Imorgon ska jag förbereda och fota lite så jag har massa bloggbilder till veckan. XO

Fannys birthday

Och hur snygg är inte min fina sjuttonåriga Fanny!? Idag är det din dag vännen. Jag och Fanny känner varandra genom skolan och var bekanta vänner innan, är så glad över att denna tjej bytte till vår klass i höstas. Vi har det så kul tillsammans och Fanny är en av de mest snällaste, omtänksammaste och oskyldigaste tjejerna. Alltid så glad och är aldrig elak eller på dåligt humör, hon kan inte bli arg! Alltså riktigt arg arg med den där elaka irriterade tonen haha, det döljer sig alltid ett litet leende bakom läpparna vare sig hon vill eller inte. Det brukar jag säga, att jag aldrig sett Fanny arg. Utseendede mässigt så dregglar jag ju av bilden ovan bara. Tusen GRATTIS-kramar och pussar till dig min fina, på fredag ska vi fira dig ordentligt ♥love u, och för er som inte vet så har Fanny också en blogg -se här.
 

dagens outfit!

tröja - hunkydory / jeans - gina / ballerina - eurosko
Tror nog att jag glömt skriva det (och visa på bild) att jag kapat av mitt hår några cm. Var hemma hos en bekant vän som heter Celinne. Var så trött på det långa håret så klippte mig några dagar innan midsommar, mitt hår är ju väldigt tjockt så blir lite fluffigt när jag inte orkar platta det nogrant. Tröjan jag bar idag köpte jag även på Jolinarean imorse, ska visa en bättre bild imorgon. Sov så gott, natti!

bryggan café & bistro

Här i Borås har det idag öppnat ett nytt café och bistro vid namn bryggan. Så roligt med ett nytt place att kunna gå till som är centralt. Det ligger inne i stadsparksbadet, ingång mot stadsparken/busstorget eller in via badhuset. Var där idag för att kika lite och ta en fika med Elin. Guuud vad fint det var. Älskar marinstilen och det var verkligen jättemysigt, man kan inte alls tro att badhuset ligger vägg i vägg. Tycker att ni alla ska ta en sväng dit, menyn såg redigt god ut och priserna är som på ett vanligt fik. Så nästa gång ni tar en fika eller lunch, gå dit! Lätt värt, ska äta lunch där nästa gång. Pannacottan med passionsfrukt var för övrigt väldigt god. Vad tycker ni? är det inte fint? 

ray ban i rött

Här är mina nya Ray Ban Flash Lens som jag vann från Glasögonmästers tävling via instagram. Helhöjd med färgvalet, dock är de mellanstorleken. Alltså en storlek större än mina vanliga så dom är liiiite stora men tog för lång tid för att beställa hem och sommaren hinner vara över innan dess så tog dessa ändå. Lite kul med variaton på brillorna. Älskar ju mina guldbågar med svart glas och även mina clubmaster från USA. Dessa blir nog riktigt fina när jag fått lite färg i ansiktet! 
 

dry shampoo

Mitt torrshampoo försvann för någon vecka sen, det är spårlöst försvunnet.. så sprang in på kicks idag efter att jag spänt tandställningen och köpte ett nytt. Fanns massa olika dofter men valde tropical, lite doft av cocos. Finns ju även ett som är just för brunetter, då är det brun färg men gillar inte när de blir för brunt i hårbotten så kör på detta vanliga som passar alla hårtyper. 70kr på KICKS
 

glasögonmäster

Var inne på Glasögonmäster i stan idag och hämtade ut min vinst. Wiii så kul att jag vann ett par till Ray Ban. Äger numera tre stycken. Här kan ni se vilken bild jag vann med. Den med mest likes vann så får tacka alla mina trogna följare och "likeare" på instagram, tack vare er äger jag nu ett par flash lens. Ska visa bilder på dem imorgon. Tycker ni alla ska gå in och gilla glasögonmäster på facebook här och följa dem på instagram så missar ni inte nästa deras nyheter och om de blir tävlingar med fina priser. @glasogonmaster - instagram

blogpod

Det här med blogpods är nytt i bloggvärden och även så kallade podcast. Har själv bara lyssnat på Michaela & Dasha och något med Andreas Wijk. Hört att Alex&Sigge och Filip&Fredrik skall vara väldigt roliga? tipsa gärna om podcast, länka nedan. Mina favvisar är dessa brudar, mina "livscoacher" känner igen mig i så mycket och älskar allt de pratar om, + på kanten är deras goa dialekter! Lyssna här.

bästisar

Jag och mina två fina bästa tjejer Elin och Amanda från midsommar. Vissa bilder blev så konstiga med ljuset tyvärr. Kärlek till er mina pinglor. Och som jag nämde så hade jag en sååå bra midsommar. Egengjorda kransar och goa vänner med massa skratt och fest. Såå bra!
 

fruktmys

Mötte upp Elin och Amanda nere på ica i förmiddags. Vi köpte med lite frukt och naturgodis för att åka hem och äta och tjöta på dagarna som gått. Vi ska snart slå på en film, imorgon är det ny vecka och nya tag för jobb... kan ju va det jobbigaste med lov. Att man inte får sova ut haha. Ska slänga upp lite fler midsommarbilder också. 
 

cutiepie

Två kärleksfulla fina bilder från igår på mina fina vänner Viktor och Alice. Världens finaste lilla gullepar♥
 

midsommarafton

Har världens finaste vänner helt klart. Vi fick några bilder igår, inte på alla men har ännu fler som jag ska lägga upp imon. Vi hade middag med tjejerna och ett gäng goa grabbar hemma hos min pappa. Vi hade otur med vädret och regnet öste ner precis när vi skulle sätta oss och äta så hälften sprang in och åt. Men vi hade det roligt ändå. Vi satt och skrek när regnet flög av markisen, paraplyn över oss och regnponcho. Några av oss drog vidare in mot stan för att festa med andra vänner och några stannade kvar. Hade det superroligt! Idag mås det som man förtjänar... köpte med en kebabrulle med Elin innan vi åkte hem till pappa för att städa iordning. Sitter just nu hos Johanna med Estelle o myser och ser på sommarkrysset. Vi hörs imon med lite fler bilder. Hoppas ni alla hade en bra midsommarafton oavsett vädret. 
 
 

ray ban flash !??!?

Bild1: Lisa Olsson Bild2: HannaMW
Såg idag att jag vann Glasögonmästers tävling då man kunde vinna ett par Ray Ban flash lens. Det gick ut på att tagga #glasögonmäster i en sommarbild och få mest likes. Ni kan gå in och se på deras facebook här! Behöver er hjälp nu, ska jag välja röda eller gröna?? det känns som att jag skulle passa bäst i röda. Men vilka tycker ni? Det finns ju även blåa. Kommentera!!

4 senaste via mobilen

Igår tog regnet över Borås, åska, blixtrar och dunder. Det vräkte ner med regn under eftermiddagen. Lite kyligt senare mot kvällen. Jag åkte med Alice för att se Elfsborg spela mot Gefle på Borås Arena, tråkigt nog slutade matchen 0-0. 
Har idag storhandlat med min bror och några vänner inför morgondagen då det är midsommar. Vi ska fira med massa mat, vi handlade så mycket potatis och jordgubbar framförallt haha. Sen tog vi och åt lunch nere i stan på Thai Silk och det var så gott!! Han även med att jobba imorse 9-11.30, vi fick sluta tidigt för att det är midsommartider. Ikväll ska jag till Öberg och träffa tjejerna, ner till ica och köpa lite blommor till våra kransar. Kommer ta massa bilder imorgon så uppdaterar jag på lördag.
 
Finns på instagram under morgondagen @filippall

rosa hunkydory säljes

500kr storlek XS - passar en S
Säljer nu min rosa hunkydory tröja, har inte använt den mer än 2-3 gånger. Inte fått användning av den, väldigt fin är den ju. Har inte min kamera hemma så kunde inte ta en helbild, men jag tror de flesta vet hur denna ser ut? om inte så kan ni kolla HÄÄÄR! Jag köpte denna för fullpris och inte på rea men säljer den för halva priset ungefär så vill ha 500kr, är du intresserade så MAILA: [email protected] 

SÅÅÅÅÅLD!!
 

jobba jobba jobba

Blir lite trögt med blogginläggen nu när jag jobbar morgon till eftermiddag på veckorna. Idag gjorde jag min första dag på äldreboendet, yrade runt 25 min innan jag kom rätt och då visade sig att jag var först från början med de stod fel på mina papper. Lökade ju sönder. Idag gjorde vi två utflykter, en till Vänga Kvarn och en till Hofsnäs, vi åt hembakta bullar och spanade in lite kossor. Nog om idag. Svimmade igår morse på utbildningen på Eskils, helt sådär bara. Överlevde och var kvar på jobbet där sen till 16. Imorgon jobbar jag först 2h på äldreboendet och sen några timmars utbildning på eskils. Och för er som undrar vad jag gör på boendet så är jag på en träffpunkt vilket betyder "fritidsgård" för de äldre. På eskils "syr" vi stora sömmar och så, svårt att förklara vad vi gör. Menmen, seg uppdatering nu när jag jobbar. Vi hörs, PUSS!
 
 

Borås Stad

Några dagar efter SM hade vi träning med Coed för att spela in några små klipp till Borås Stads reklamfilm. En film som representerar och visar vad vi har här i Borås, värt att titta på den. Ta er 3 minuter och se hela. Dock filmade vi mycket mer än det som syns men man har ju bara med några snuttar, vi syns från 1.40. Wiho lite småkul att min dubbel från arabesque kom med. 

inför midsommar

Midsommarafton på fredag. Har inte tänkt skaffa mig någon ny klänning, har varit ute efter en kornblå eller röd men inte hittat någon billig bra. Tror jag ska bära någon utav dessa ovan på bild. Den gula nya från nelly outleten eller min virkade vita från h&m. Vilken tycker ni? Lättare att matcha kransen med helvitt.. 
 

just nu

Ligger i sängen, nyduschad och ska stanna här hela kvällen. Kollat PLL sen jag vaknade vid 12 imorse. Det är ju sååå bra, är bara på första säsongen haha men nån stans måste man ju börja. Imorgon börjar rutinerna igen, jobb jobb jobb från morgon till eftermiddag. Kommer inte bli så mycket bloggning under veckan, ska försöka mobilblogga lite. Måste kolla vidare på PLL nu, vi hörs imon. PUSS
 

undiiies

Vill inte lägga upp massa bilder på mina underkläder på bloggen men tänkte visa en liten bild på min senaste bh jag köpt. Den kommer från h&m och hittade den på reastället för 50kr, den är sååå fin. Lite lik VS bh'arna, dock mer orange än på bilden. Och små färgade pärlor på. Brukar inte föredra färgglada bh'ar. Gillar diskreta, så använder mest vita och svarta men denna var så fin och billig OCH skön. 
 
 

svar del fyra

Vs/ juicy couture? Helt olika saker.. juciy när det gäller mjukiskläderna. Dock har ju vs så sköna trosor och fina t-shirts. 

Klackar/flats? flats!! Hatar klackar, man får så ont i fötterna haha.

Shorts/kjol och klänning? Föredrar klänningar, både skönt och snyggt. 

Vad vill du bli? Hahha typ? Du har ju sagt att du inte vet, men i vilken bransch ungefär? Jag vill jobba inom reklam/foto. 

Största dröm? Still.... vinna på lotto! 

Bästa skådisen? Snyggaste "kändisen"? Hmm... Channing Tatum, Amanda Seyfried och Cameron Diaz är dom jag kommer på som är bra skådisar. Snyggaste kändisen.. svårt, tycker Leighton Meester som spelar Blair Waldorf är fin, Vanessa Hudgens typ. Suger på sånt här. Henke Lundqvist (hockeyspelare) är en snygg kändis också haha.

Vem bor du mest hos, mamma/pappa? Why? Mammi, nära stan, är alltid inne i stan, största anledningen. 

Familj? Mamma, pappa, tvillingbror och lillasyster.

Ask? Nej.

Recept på sconesmuffinsen? Vanligt sconesrecept men du gör "bullar" av degen, dra isär och lägg i formar, släta inte till dom så dom blir runda. 

När började du dricka alkohol? Hmm... tror det var i slutet av 2011. Slutet av nian. Tycker inte man ska göra det tidigare.

Nämn något du är bra och dålig på? Bra på att vara ordningsam och organiserad typ haha, dålig på att spara och hålla i pengar. Dålig på bollsporter också.

Vad tycker du om entreprenör? Funderar på att välja det sen men det känns inte som att de liksom gillas av er lika mycket? Skulle du kunna tänka dig att gå det? Hinner de umgås med vänner eller har de mycket plugg? Känner du någon som går det? Tycker väl inget speciellt, är mer impad över hur dom orkar plugga så mycket. Det är ingen som ogillar dem, det är mer att dom blir som en "familj" och de vet dom själva om eftersom att entreprenörerna har alla lektioner i samma hus (hus 5) och är med klassen hela tiden, äter med bara sin egna klass och umgås med klasse mycket så blir det så. De umgås mycket med samma personer som går linjen vad jag vet. Jag känner några som går det ja och dom har det ju tuffare men dom får ju t.ex åka till USA och bo där några veckor i slutet av trean, sjukt roligt! 
 
Oskuld? Nej.

Sommarplaner? Har inga planer iår, ska jobba jobba jobba. 

Vad använder du för värmeskydd? Använder inget, bara olja från nashi eller argan secret. 

Framtidsplaner efter studenten? Ta det lugnt första halvåret, jobba och njuta av ledighet sen kanske ut och resa nåt. Men vill bo i Borås. 

Vilken skola hade du valt att gå på om du inte fick välja Teknis eller Bäckäng? Almås tror jag kanske. 

hur hittar man ett kommunjobb? I början av året så kan man söka via nätet, det brukar gå att googla fram feriejobb på den kommun man bor i, man söker och får ett brev i maj om man blivit feriearbetare eller inte. 

vad har du för stativ? Ett från netonet för cirkus 200-300kr, hama tror jag det heter. 

Foto tips för nybörjare? Fokusera på att få personen/motivet du fotar i mitten av bilden, ingen luft över huvudet eller "saken". Gillar inte när det är massa onödig luft över bilderna. Försök zooma/flytta dig för att anpassa dig efter bilden. 

Vad använder du för hårprodukter? Du har så fint hår Använder olja innan jag fönar och plattar bara, nashi är jättebra. Och tack!

Dina bästa VS produkter? Trosorna!! Både sköna och snygga. 

Dina favoritplagg? Har så mycket bra, gillar dock mina tiger jeans och blåa från gina. 

Vad tycker du man måste köpa om man åker till USA? VS trosor, UGGs (billigare), sen beror de väl på vad man gillar. Gillar man de typiska som Juicy, A&F, Hollister så är det ju det man ska köpa. Men en juicy dress sitter ju aldrig fel så köp de.
 
Snyggaste 95 killen i borås? Vet faktiskt inte.. tycker inte det finns så många haha! Nämner ändå inga namn såhär öppet på bloggen tyvärr.

Hur mycket pengar lägger du varje månad på kläder? Har levt helt pank de senaste året, men handlar inte varje månad ens men köper oftast bara nått plagg nån gång och det blir väl 300-500kr. Lägger mer pengar på fika och mat, tro det eller ej!

Vad tycker du om Sverigedemokraterna?
Hahah vilken fråga, kan inget om politik. Har ingen åsikt om dem.

Tycker du man ska köpa svarta eller bruna mellanhöga primeboots om det är mitt första par? Svarta passar ju till allt men bruna är så snygga. Jag tycker svarta om du använder svarta byxor mest, använder du mycket mörka och blåa jeans så kör bruna. Men som sagt, svarta passar till allt och jag skulle valt de.

Vad kostade VS när du var i London? Underkläder, bodymist osv?
Minns inte exakt men tror jag köpte 5 trosor för ca 200kr, bodymist och sånt köpte jag inte. Men tror priserna låg på kanske 60kr styck.

Vad kostade converse?
 I london? kollade inte men tror runt 400kr? i USA kostade dem nog 200-400kr.

lelle sjutton år

Åhh 26 minuter försent får mina fina vän Leonie ett stort grattis här på bloggen. Har haft fullt upp hela dagen, bland annat en födelselunch för vår goa Lea som fyllde 17 "igår" fredag alltså. Sen har jag spenderat kvällen med mina vänner och hoppades på att Lelle skulle titta förbi men icke de.. firande med sin släkt! Hur som ska detta bli ett grattis-inlägg som med alla andra där ni får veta lite om mina vänner och Leonie är en väldigt pratglad tjej som nästan aldrig säger nej till att hitta på något, väääldigt orolig över mycket eller vad man skall säga, överanalyserar och lägger ner mycket tid och fokus på att va nervös över önödiga saker hehe, Leonie du förstår mig rätt och vad jag menar♥ Men som sagt, en glad tjej som gillar att provocera mig, liten bråkstake ibland och jäääkligt grym på brännboll haha (tennistjej) OCH många smeknamn märkte jag nu.. Lea, Lelle, Pelle, Leo... tusen pussar&kramar till dig min vän, om nån vecka ska vi fira dig ordentliget. Love u honey!

svar del tre

Vad är ditt drömresemål? Inom Europa vill jag gärna till Barclona eller Milano redan i höst... inom världen så vill jag till Dubai, Afrika, New York och Los Angeles. 

Vad har du för framtidsplaner? Jag har inga planer, har så svårt att tänka på framtiden. Är bara säker på att jag vill ha en famij, bo i ett stort fint hus och tjäna gött med pengar hehe. Helst vill jag nog jobba inom reklam/foto. 

Hur många barn vill du ha? Tjej/kille? Namn? 2 eller tre, isåfall två tjejer och en kille. Finns många namn men favoritnamn som jag gillat sen jag var liten är Ofelia och Fredrika på tjejer och kille är så svårt att komma på nåt bra, Maximilan är fint och Albin. 

Har du haft något förhållande? Ett seriöst kan man säga.

Hur trivs du i Borås? Vill du bo där när du är vuxen? Kram :) Trivs väldigt bra, jag vill bo här när jag blir vuxen ja. Helst granne med någon nära vän eller i samma område.

Läser du några bloggar från dina trakter? Vilka? Boråsbloggar? Ja, Hanna MW, Ellen Claesson, Lowe Olsen, Tildaes och min vän Fanny. 

Vilket ämne är du bäst i? När det gäller betygsmässigt iår så var jag bäst i Ekonomi och Juridik, sen över lag bland alla ämnen tror jag nog svenska och ekonomi. 

Vad får dig att skratta? Mina vänner och roliga bilder med texter på insta (skämtbilder).

Vad får dig att gråta? Sorliga filmer, låtar som påminner om sad moments, när jag ser mina vänner ledsna eller vet att dom mår dåligt. 

Hej! Vill börja med att säga att jag älskar din blogg, jättefin! Sen en fråga; hur fick du dina första läsare till bloggen? Tack snälla. Jag vet inte riktigt men när jag började med första bloggen så var bilddagboken en stor hit, skrev oftast ny uppdatering på bloggen och länkade. Sen har jag aldrig varit den som kommenterar på massa bloggar utan mer vänner som börjat läsa, sen kanske nån hittat hit genom vänner och fastnat. Sjukt kul hur många ni är, och fler ska ni bli hoppas jag!!

 
Vart ska du sommarjobba? Som jag nämnt tidigare, 4 veckor på kommunen/äldreboende och sen nästan alla helger hela lovet på Eskils tryckeri. 

Nöjd över ditt gymnasieval?
Ja, jag skulle inte kunna tänka mig läsa någon annan linje.

 
hur mycket väger du?? träningstips?? Sist jag vägde mig visade vågen 44kg. Jag har inga bra träningstips, träna regelbundet med nåt du gillar. En sport eller gym/pass. Kosten avgör väldigt mycket så ändra din kost om du vill gå ner i vikt eller bli fit. 

 
Vad använde du till din soltaturering förra sommaren? Jag målade med en vattenfast eyeliner från kicks, tror den kostade 80kr. 

 
Är det något du ångrar att du inte köpte i USA? eller något du ångrar att du köpte över huvudtaget? något du inte köpte mer av? Tips på affärer som man måste besöka! Kramiiis Nja jag kanske kundet skippat en RL tröja fast tror jag kommer använda dom nu i sommar på kvällar och så. Ångrar att jag inte hade pengar över till en VS bikini. Man måste besöka Juicy Coutre, RL, VS PINK och American Eagle.

 
Är du oskuld? nej.

 
Bästa vännen? Har så många bra och fina bästa vänner, behöver inte skriva ut alla namn. Men dom som står mig närmast är mina tjejer jag umgås med i princip varje dag.

3 snygga killar i NIU-klassen? Heheh... tror inte jag ska skriva ut massa namn på personer men det finns några där som ser bra ut, idrottare är fina. Får väl se om de kommer några nya fina NIU-are nu iår.

Favoritmat? Gillar så mycket, har ingen rätt som är speciellt min favorit. Beror på vad man är sugen på.

Drömresemålet? Nämnde det i frågan längst upp. 

Vad/vart ska du jobba i sommar? Som jag sagt, inom äldreomsorgen som feriearbetare. Dvs. fika, prata och gå ut och gå med de äldre. Sen på Eskils tryckeri, vet inte vilken avdelning än men det är lite i form av lagerjobb nästan. 

Hur rakar du dina ben? Hahha slug fråga men är inte så noga.. ibland torrakar jag men oftast i duschen, drar bara lite eller använder raklödder om det ska bli silkeslent. 

Tror du att primeboots kommer vara lika snyggt och populärt till hösten? Hade du väntat och köpt då? Ja, primeboots är en sko som kommer va snygg hela tiden. Och man behöver ju inte alltid klä sig i det populära, men jag ska köpa mig ett par till i höst så ja köp!!! Enda negativa är att man använder dem så mycket att sulan slits, så man får byta den hos skomakare. 

Har du någon vs bikini? Vad tycker du om dem? Nej.. mina vänner har och dom är sjuuukt fina men tycker priset är lite väl för en bikini. 

Kan du göra ett inlägg och visa alla dina bikinis?? Absolut, ska fixa detta snart! 
 
Vad ska du göra efter studenten? Oj har inte funderat på det, resa med vänner, försöka ha ett bra jobb och njuta av att skolan är över. 

tycker du det kan vara fint med liten byst? är det "ok" att använda bombshell? ja, jag själv har ju liten byst och har hellre liten än stor. Ja såklart, men inte "fjortis"aktigt så att man går med ett uringat linne och världens bombshell men klart man kan ha det, många bh-ar har ju bombshell. 

vad ska du göra på midsommar? lite stress för vi har inte bestämt men skall vara med de flesta av mina tjejkompisar, äta och festa men vart vet vi inte än. Borås, Varberg eller annan ort... vi är ju så många så blir svårt att få plats på ett ställe oftast. 

bloppis uppdaterad

Har stått och rensat lite i garderoben och tagit ut sånt som jag inte använder längre eller som inte kommit till användning. Många frågar varför jag säljer vissa plagg och det är för att jag inte använder dem och känner att andra kan få bättre nytta av dem. Så NU är det massa nytt på bloppisen, in o kika. Bland annat mina favvis jeansshorts som många frågat om säljer jag nu (se bild här) Allt som finns på bloppisen nu finns kvar, rensar och tar bort så fort något blir sålt. Maila mig på [email protected] om du vill köpa något. 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOPPISEN
 

13/6

Två via instagram @filippall
Tjolahopp läsare, hoppas alla haft en bra start på sommarlovet? Tråkigt regngit i Borås idag, som vi är vana vid. Ska slänga upp svar del 3 på frågestunden senare, många undrar varför era frågor inte är med.. lugn dom kommer idag eller i del fyra. Ska förmodligen på bio ikväll med tjejerna, måste ta vara på mina lediga dagar eftersom jag börjar jobba på måndag. Midsommar nästa fredag och så som planerna ser ut så blir det en midsommar i Varberg iår igen. Min bloppis är uppdaterad så kika in på den här - http://filippall.blogg.se/bloppis. 

iPocket

Kan vara en utav de bästa produkterna som finns. Världens minsta, smartaste iPhoneladdare. På min skola är det ett gäng som hade ett UF företag iår där de sålde dessa laddare. I vitt och svart. Jättesmidig att ha med sig i nyckelknipan, ena änden är USB (dator-utag) och andra för mobilen. Jag som alltid måste ladda mobilen i skolan är så nöjd med denna va, man slipper släpa med sig en laddare. 40/50kr kostade dem. Dock har ju deras UF-företag skrivit av sig nu men vi kan ju alltid hoppas att något nytt UF säljer vidare eller gör en liknande produkt. 
 

gårdagens outfit

ljusblå blus från zara - shorts från american eagle (USA)
Gårdagens outfit. Spenderade eftermiddagen på Borås Arena för att se Elfsborgs U21 lag spela, Hult spelar ju där nu som uppladdning inför allsvenskan eftersom att han varit skadad. Matchen slutade 5-0 mot Gefle. Tog en sväng förbi Ryahallen efteråt med Alice för att se om Amanda fortfarande tränade, satt ute en stund vid arenan innan vi gick upp mot Alice. Skall på jobbinfo om feriejobbet om en liten stund, sen kanske en fika om jag hinner efteråt. Tusen tack förresten för alla frågor på frågestunden! Såå kul, blir fyra delar förmodligen om inte fler. Hör av mig senare, pusspuss.
 

svar del två

Vad har du för skostorlek? 36, kan ha 35 på vissa för mina fötter är mini hihi. 

När fyller du år? snaaart, 16 juli JULI inte med N... så om typ 33/34 dagar.

Vilket är ditt favoritmärke? Den här frågan är alltid lika svår, finns så många fina märken. Second Female och Lise Sandahl har mycket fint, Malene Birger och Hunkydory, sen basic så gillar jag Zara. 

Kan du göra fler videobloggar? Absolut ni uppskattar dem? vill ni ha mer videobloggar på moi eller mer vardagsbloggar med små klipp? 

Vad gillar du mest hos en kille? (de bästa egenskaperna den ska ha om ni är tillsammans) Min framtida kille (som jag snart ska hitta) bör vara väldigt snäll, ingen kontrollpolis som säger att jag inte får prata med andra grabbs typ, inte blyg, social/oblyg, sen får han gärna va lite framåt. Inte den killen som sitter och väntar på att tjejen ska ringa eller ta tummen ur röva hehe. Men viktigaste är att det klickar, att man båda kan vara sig själv och känna sig bekväm med varandra, redan från början nästan... Så killen som läser detta som tycker det stämmer bra, helst vältränad hehe. Skriv till mig :p

vilken vs bodymist luktar godast? Eftersom jag älskar vanilj och cocos så tycker jag dom två men sen luktar such a flirt väldigt gott också.

har du färgat håret nån gång?
När jag var yngre tonade jag lite och så ibland men inte nu på sistonde, har min naturliga hårfärg.

hur manga saker från vs & PINK har du?
Har inte räknat men har sporttopp/yogashorts, en ryggsäck, massa trosor, t-shirts och några bodymist. 

hunter/converse? Converse -LÅGA

vad är det bästa med
teknis? Jag gillar väl det mesta, cafeterian är riktigt grym, skolgården också. Gillar att det inte alls är så som man trodde att det var när man gick på högstadiet. Det är inte några blickar hit och dit och inga "mean girls" tjejer eller liknande. Allt är så fint haha, jag är typ kär i teknis. Fast lärarna och vissa saker kan suga, typ att 95orna måste splittra sina klasser iår så dom tar studenten med en annan klass än de började med.
  
vilken plattång använder du?
En keramik från gama, vill dock ha en bred från cloud nine. 

var har du köpt dina pilotglasögon?
Glasögonmäster, signade Ray Ban.

kan du göra en USA/London guide?
Om ni skriver vad ni vill veta om USA så kan jag fixa det, tänk på att jag dock bara varit i Orlando 12 dagar och fokus låg på shopping och cheer. MIN LONDON GUIDE HÄÄÄÄR

drömresemål i Europa (där du inte varit)?
Jag vill åka till Barcelona, Milano, Marbella och Palma.

är du lycklig just nu?
AHHH fett happy, mina vänner är så bra och allt i livet är så bra nu. När pengarna på kontot rullar in kan inget gå fel. 

bästa kompis?
Jag har såå många bra vänner som jag inte klarar mig utan, som jag kan ligga och smsa med på kvällarna eller berätta allt för, som jag litar på och som förstår en när saker är jobbigt OCH lätt, som förstår ALLT verkligen, och ni alla vet vilka ni är när ni läser detta, behöver inte nämna er allihopa. 

någon du vill lära känna?
Jag har ju några på "lära-känna" listan jag kan lägga upp här. Skojar, har väl ingen specifik person som jag känner DIG måste jag lära känna haha. Man dras ju till vissa person och dom lär man känna helt enkelt. Har ju lärt känna sååå mycket goa nya vänner under detta år som kommer vara mina vänner för livet. 
 
var ska du åka i sommar?
Fram och tillbaka till jobbet. Ska inte göra något. Blir väl nån sväng till Varberg och Göteborg, vill ju hemskt gärna till Båstad också men får se om de blir nått med det. 

använder du sololja?
Japp ibland, utomlands oftast. Inte hemma i svennesolen.

hur kan du hålla ditt hår så vackert?
Jag tror mitt hår var "bra" från början haha, fönar det varannan dag när det är nyduschat och plattar det varje dag.

vilket schampo och balsam använder du?
Olika, använder det vi har. Gillar head&shoulders. Sen är barnänges rätt bra, behövs inga lyxiga dyra shampoon och balsam för att håret ska må bra. 

favoritskor?
Primeboots på kallare tider, just nu är det toms och converse. 

favoritgodis?
Älskar fillidutter, hallondöskallar, sockare jordgubbar, gillar mycket sött, slat, färglatt och hårda med lakritspulver i.

har du sett Kalle & chokladfabriken?
Ja, det har väl alla typ? haha man måste se den barnfilmen.
 
Hur kommer det sig att du började blogga? Jag läste om Kenza och hennes bloggande i en Frida-tidning, då var hon 14 år tror jag. Tycket hon va råball så startade en blogg, bytte från den till denna efter 2 år och har snart haft denna blogg i 4 år tror jag.

Vilka bloggar läser du?
Väldigt många, ska göra ett inlägg med ALLA jag följer på bloglovin. 

Bästa klädesplagget du köpt?
Så svårt... har så mycket jag gillar i garderoben, när det gäller klädväg så är jag nöjd över två par jeans jag äger, ett par tiger och ett par blåa från gina. Tröjvis så gillar jag en svart simpel blus från gina, jackväg så gillar jag min zara-skinnjacka och skoväg primeboots.

Varifrån kommer Elin jibrings solhatt? Den svarta Både hennes svarta och min beiga är från h&m, 99kr

Hur gammal är din syster? Hon fyller 5 iår, född 08. 

Du lägger ju ofta ut ganska "privata" bilder på instagram. Tycker du verkligen att det känns bra att alla kan se dom haha? ;) Jag tycker det är sjukt onödigt att ha en privat och ett öppet konto så då har jag likaväl ett vanligt där både ni läsare och vänner kan se mina bilder, vad jag lägger ut är ju upp till mig och ibland känner jag för att dela med mig av privata bilder och dom som ser får leva med det, kan inte hålla koll på exakt alla som följer och tror många hade reagerat om jag tar bort min instagram och gör en helt ny privat. 

Har det hänt att du bloggat någon gång när du har varit full och skrivit något som du inte borde ha skrivit? Haha nej är rätt noga med att blogginlägg inte skall skrivas när man är ute, en bild på instagram kan ju ha dykt upp då och då men tar alltid bort de som inte är lämpliga att visas.

Vad använder du för smink? Du sminkar dig så fint! Tack till att börja med, ska jag vara helt ärlig så använder jag knappt smink. Böjer fransarna och tar mascara, fyller i slutet av brynen och under vintern drar jag på solpuder snabbt. 

fjärilseffekten

Ny favoritlåt, sååå bra och skön. Speciellt vid 1.51, så skön melodi. BIG LIKE, spelades om och om igen i Varberg. Har gjort en sommarlista på min spotify som ni kan subscriba, både gamla och nya sköna låtar som passar till sommaren. SUBSCRIBA HÄR - SOMMAR 2013.

sen frukost

Sov ut väldigt länge idag, gick upp runt 11/12. Bakade sconesmuffins till frukost och har precis tryckt i mig det till frukost. Vet inte vad jag ska hitta på idag. Många av mina vänner har redan börjat jobba... lite tråkigt att sitta ensam första veckan på lovet. Ägnar lite tid åt bloggen denna vecka dock eftersom de andra veckorna kommer va tråkiga att blogga om när jag skall jobba. Vi hörs lite senare, pussilago.
 
 

svar del ett

Är du utseendefixerad? Ja dels.. när det gäller mig själv så tänker jag väldigt mycket på hur jag ser ut. 

Kan du gå till skolan ofixad? Nja, jag hatar att känna mig ful i skolan. Jag offrar 5 min till att platta håret en morgon då jag försovt mig istället för att ta en frulle eller springa direkt till bussen. Vilket mina vänner ofta påpekar, hur jag alltid hinner fixa mig fast att jag vaknar 15 min innan bussen går.

Är du blyg för att testa nya saker & att lära känna nytt folk? Faktiskt inte, var blygare innan men det har släppt. Är öppen och glad för att träffa nya vänner hela tiden. Älskar att träfffa nytt folk!

Om du fick göra 2 gratis skönhetsiperationer vad hade du då valt? Min näsa och sen en till öronoperation för mitt ena öra är fortfarande pyttelite utåt upptill.

Är du på g med någon? Nej, singel.

Bor du centralt? Ja med mamma bor jag rätt centralt, bussarna går ju var 10 minut hehe, min pappa bor ca 15/20 min utanför stan.

Tips på bra bloggar du läser? Mina favoriter som jag alltid har i huvudet och tittar på först är Bianca Ingrosso, Chloé Schuterman, Sofi Fahrman, Linn Eklund, Hanna MW, Gertrudes och Zara Larsson. Följer massa småbloggar också. Tänkte göra ett stort bloggtips inlägg med bilder på varje blogg jag läser, vill ni det?

Några sommar "must have"?
Jeansshorts och en enkel svart klänning.

 
Vad använder du för hårvårds och hudvårdsprodukter? Använder rengöring och dagcremé från Mary Kay. 

 
Är teknis en teknik skola eller finns alla linjer på skolan? Från börjar var det bara det men nu finns det fler linjer, teknik, ekonomi, entreprenör, barn&fritid och IB (man läser alla kurser på engelska). Man kan även läsa nationell eller lokal idrott på alla utom entreprenör och IB.   

Varför heter skolan
teknis? Vill inte råka säga fel nu men är inte helt 100, tror dels det var för att det endast var en teknikskola från början teknik/teknis. Men teknis är ju inte skolan, skolan är ju Sven Eriksongymnasiet. Teknis är ju typ elevkåren/föreningslivet som kallar sig det. 

Vilken linje går du
 på? Jag läser Ekonomi, i ettan läser man även privatjuridik och i tvåan väljer man antingen juridik eller ekonomi och jag skall fortsätta med ekonomi. 

Kan du inte berätta lite om din skola?:)
 Vad vill du veta? sjukt skön skola, lätt att hitta, god mat, roligt föreningsliv som kommer bli grymt iår. Däremot är det väldigt mycket inställda lektioner vilket jag inte tycker är så bra, visst är det gött med ledighet men man borde få sina undervisningtimmar. De flesta lärarna är bra men det handlar om tur... får ni dom jobbiga lärarna så kan de bli tufft. Skolan är väldigt gammal och det är riktigt häftigt med hur allt levt vidare när de gäller traditoner. 

 
Hur var nelly outleten? Priserna? Fanns det mycket fint? :) Billiga priser, rörigt som alla år, det kommer nog mer grejer längre fram. Men kollar man noga kan man hitta några gobitar. Fina märken iår dock!

 
med vad tar du bort oönskad hårväxt ?:) Haha antar att du menar på kroppen? rakhyvel och raklödder ibland med hallondoft... 

 
Vart köpte du de skorna du hade på dig på din avslutning förra året? Dom är bruna och klackar. Hur mycket betalade du? tror du dom finns kvar eller? Jag betalade 300-400kr, köpte av en annan tjej. Skrev här på bloggen och fick svar av en tjej som sålde sina oanvända. 

 
Coolaste killen på teknis? Tyvärr.. coola killar existerar inte på teknis haha. Finns många coolingar där. 

 
när fick du din första kyss? Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte, vad räknas? om man tänker på en riktig kyss så var det nog kanske 3 år sen? har ingen koll på det direkt. 

hur många förhållanden har du haft?
Ett seriöst typ..

var sommarjobbar du?
Har kommunjobb iår igen 4 veckor, på ett ålderdomshem. Sen har jag helgjobb nästan hela sommaren på eskils tryckeri. 

hur mycket och vad dricker du på fest?
Allt med älkahööööl i sig!! Skoja. Jag dricker väl lite gott och blandat haha, hur mycket beror på. Bestämmer vi tjejer oss för att gå lös och dansa jävel så kan det bli mer än vanligt. Är det en lugn kväll så någon cider. Brukar dock gilla när det blir lite galet och man kan dansa och ösa utan att skämmas haha. 

 
Vad är dina tips till att få en vältränad och hälsosam kropp som du har!? Hemligheten är godis och chips i mängder. Lite cheer på det också. Har bra fettförbränning och ämnesomsättning eller vad det heter så min kropp sköter det mesta av sig själv. Men skippa hissen och ta trapporna, skippa kakan och ta en frukt. Bra början, brukar funka 1 vecka för mig.

Hej, tycker att du är en otroligt söt tjej men varför slutade du cheerleadingen och innan du började hade du tänkt på att börja på GCO klubben? Tacktack. Jag slutade för att jag kände mig "färdig", worlds var ett mål jag haft. Vi tog oss dit. Vi vann inte SM, men vi hade poängen så är nöjd. Tröttnade precis som man kan tröttna på vilken sport som helst. Vet inte om jag börjar igen men just nu ser det inte så ut. Jag har velat gå i GCO ja men skulle inte kunna byta från MFC. Däremot har jag tävlat EM med GCO Bobcats 2011 eller 2010? När de var i Nyköping. Det var sjukt kul, älskar GCO fina dräkter hihi så var rätt nöjd att jag fick bära en.

 
Favoriträtt? Jag gillar det mesta, men grillad kyckling eller Elins pappas kött!! Dröm, och sen gillar jag grillad korv med bröd rätt mycket, hamburgare men sen slår inget fisk och potatismos. Ja blandat.

Vad var det som gjorde att du valde ekonomi? 
Jag var säker sen 2 år tillbaka. Velat gå på teknis för det verkar som en skön skola (och det är en skööön skola) sen ville jag gå en bred linje, en "vanlig" linje men ändå kunna ha kul på skolan. Kände att ekonomi och teknis var mer rätt än bäckäng och betendevetenskap. 

frågetund!!

Nu ni alla läsare, nu har jag 1 veckas lov innan jag börjar jobba i 4 veckor så jag tänkte köra på en dunderfrågestund nu. Det var längesen, så passa på att ställa er frågor allt ni undrar, kanske undrar någon nåt om teknis? något ni inte visste om mig som ni vill veta? ja ni vet ju hur detta går till så ös på med frågor så börjar jag svara om några dagar! 
STOPP!!

naglar

Fixade till mina naglar lite igårkväll. Att måla dem är så sjukt jobbigt, blir alltid fult på minst två naglar ju. Hade rött ett tag men de matchar inte allt (jag är sån som tänker på allt när man matchar färger)  så försökte mig på vanlig fransk manikyr. Underlack, målat vitt två gånger, ljusrosa på det och sen ett topplack. Blev hyfsat bra ändå och nu är mina naglar så långa och fina igen hihi. Älskar att ha långa naglar, under cheer-säsongerna måste man ju kapa av dom och se ut som en man med korta fula naglar. Inget illa menat till er med korta haha. Och har ni tips på något lack som är lätt att applicera, märke!? kommentera!
 

zara basic

399:- från zara
Var nere i Göteborg idag tillsammans med Johanna, Millie, Leonie och Ellen. Vi åkte ner redan vid 9.00 för att gå på fiorucci rean som började 10.00, inte samma hysteri som på jolinarean här som startar 6.00... Fanns inte så mycket roligt och hade inte planerat att köpa nåt. Hittade däremot denna fina blus på zara. Många av mina vänner har en liknande i vitt fast med en ficka på bröstet och lite mer V-ringning. Älskar den ljusblåa färgen, ballongmodellen nertill och materialet, blir en ny favorit i garderoben. Perfekt till shorts eller ljusa jeans. 
 

gult blommigt

En ny somrig klänning som jag fyndade inne på nelly outleten igår. Dock var den väldigt lång så har sytt upp den, dock blev ju det väldigt dåligt haha. Tyget var så svårt att sy i och jag orkade inte ens mäta eller bry mig så klippte av på ett ungefär och sydde en raksöm där nere, blev lite snett och kort menmen.. 80kr. 

två sköna

Två sköna bilder från Varberg. Vi hade de så gött va, låg och solade från morgon till kväll. Har fått lite färg på kropp och ansikte nu. Synd att solen gömmer sig här hemma i Borås nu. Ska snart in till stan med Elin, en sväng hem till mig och ett varv på stan med Amanda också. Hörs senare, puss!

sommarlov

En film från i tisdags och onsdags, första dagarna på mitt lov. Tänkte filmat lite i varberg men glömde bort det, se och njuuut! Blev lite jobbigt med musiken eftersom att jag ville ha med delar av Adrians tal i början. Ha ett fint sommarlov allihopa. 
 

poolhäng

bild lånad av Fanny
I tisdags när vi gick på sommarlov så åkte de flesta utav oss tjejer hem till Fanny för att bada, sola och fira in sommarlovet. Hennes mamma fixade god pasta och kycklingsallad åt oss och glass. Har en film jag tänkte försöka slänga upp idag, finns lite flummiga klipp på när vi dansar runt poolen till high school musical. Mår så bra med dessa människor, love u girls! 

varberg

Kom nyss hem från Varbeg med tåget. Har spenderat mina tre senaste dagar där. Jag, Amanda, Elin, Fanny och Filip åkte ner med tåget på onsdag eftermiddag och åkte hem idag på förmiddagen. Har hunnit med att bada i havet, grillat och suttit ute, ätit glass på tre toppar, några soltimmar, cyklat sent på kvällen, sjungt lite allsång och tryckt i oss massa chips.. haft det allmänt skönt bara. Riktigt bra start på mitt sommarlov.

student 2013

Idag går alla treor ut gymnasiet för gott. Skrikande och hoppandes studenter på flak genom stan. Längtar sååå mycket tills jag själv tar studenten. Man blir så glad av att se alla, hann inte filma eller fota alla och hade inte heller med mig kameran så här är de få bilder jag fick. Fina tjejer från teknis och sen några hockeygrabbs från aspero. Grattis till alla glada studenter där ute, ha en riktigt jäkla grym dag/kväll/natt!! Jag sticker till varberg om en timma så kommer inte uppdatera bloggen fram tills lördag.. kanske blir något inlägg ifall att nån tar med sin dator. Pusshejj

detaljer

Två detaljer från idag, nytt linne från zara och även virkade shorts från zara. Han inte ta riktiga outfitbilder idag. Hade mina sista lektioner imorse, slutade tidigt och tog en fika på viskan med goa vänner. Hade möte med styrelsen och började planera lite mer inför hösten. Ska hem till Alice nu om några minuter och sova där, imorgon är det skolavslutning och ska försöka komma ihåg att göra en film om morgondagen då jag inte kommer hinna blogga, fullspäckat hela dagen. Puss&hej 

födelsemiddag

Några bilder från igårkväll när vi firade vår vän. Vi åt grillat, kyckling, potatis o morötter och god sallad. Var hur gott som helst och till efterätt fick vi massa frukt, glass och smält chokladsås som stelnade. Som vanligt så hade vi det jätteroligt tillsammans. Senare mot kvällen drog vi vidare till några grabbar från skolan och festade till 2/3 innan vi tog bussen hem till Amanda. Sjuuukt rolig kväll, en av de roligaste på länge eftersom att jag inte varit ute sen DM (23 mars).

idag genom mobilen

Hur min söndag har sett ut. Bakade sconesmuffins till frukost med Elin och Amanda. Vi låg framför TV i soffan, satte på en film och somnade där allihopa i någon timme. Åkte in till stan vid fyra tiden, jag och Amanda tog en sväng förbi orion för att köpa några bullar hos vår käre vän Amanda (snygg) innan vi tog bussen upp till Alice. Låg ute i sofforna hos henne i några timmar med Ludde och Amanda också, sista skoldagen imon innan lovet!! tagggg

påfågel mönstrat

Här är min nya klänning som låg i paketet jag hämtade i veckan. Invigde den igår kväll men bytte om när vi drog vidare för lite festligheter. Måste dock lämna in den till skräddare för den är för lång, har bara fått nåla upp den för jag hann inte lämna in den innan helgen. Gillar modellen upptill jättemycket. Den kommer från Lise Sandahl och är köpt på miinto.se för er som undrar. 

juni

1 juni igår och riktiga sommar-månaden. Vi firade Johanna som fyllt år och åt gott hos henne. Tanken var att vi skulle kunna sitta ute men vi hade lite otur med vädret och det var molningt och regn i luften så vi fick sitta inne... har lite bilder jag tänkte dela med mig utav så kika in om en stund igen.

fin vän

Ville visa er dessa två härliga bilder från bäckängs bal. Det är på min fina vän Emilia som jag gått i samma lag som sen jag började tävla, alltså 6 år tror jag? Vi har gått i samma lag sen flugan/royal fram till nu, mitt tredje år i coed. Så fin klänning och vacker håruppsättning. 

hej alla nya

Ville bara säga stort tack till blogg.se, att jag fick äran att hamna längst upp på sidan igår, blev sååå chockad när jag gick in och såg mitt namn och bild på framsidan. Jättekul verkligen, det betyder mycket för mig att få synas där. Enligt statistiken var ni också några fler som tittade in igår så ville bara säga hej till er och hälsa er nya välkomna till min blogg och hoppas på att ni vill stanna, så tänkte rada upp lite här nedan vart ni kan följa mig om ni är intresserade utav det. Klicka på länkarna nedan.
följ på Bloglovin ♥ gilla på facebook @filippall på instagram följ på videofy.me min bloppis