Q's & A's teknis skolstart

Första skoldagen
08.15 står man nervöst på skolgården och hoppas på att känna igen några man kan prata med, man står och spanar in alla nya ettor, söker försiktigt med blicken efter bekanta. Man står där lite nervöst och går tillsammans fram för att pricka av sig hos lärarna som står vid ens "program". Det är olika bord och det står olika linjer, ekonomi, teknik, IB osv. Man prickar av sig och letar sedan upp sin klasskylt och går och ställer sig med sin blivande klass. Ni kommer gå in i aulan och lyssna på oss i styrelsen en kort stund, se någon kort filmsnutt och jag tror även rektorer och gymnasiechefen pratar en stund. Och juste, va lite extra snygga om ni vill se bra ut på era matkort som man tar i cafeterian när halva klassen tittar på hehe. (ni ska ha detta kort i 3 år -man blir bara intei snygg på sitt matkort.) Det serveras goda hamburgare på skolgården efteråt!
Faddrar
Goa glada tvåor och treor står glatt på skolgården med skyltar för respektive klass, man går runt med sina faddrar första skoldagen och dessa personer kan ni vända er till när ni undrar över något. De har svar på det mesta, om ni undrar vart närmaste toa finns, hur man läser salsbeteckningarna och vad ni skall göra under dagen. 
Första veckan
De första dagarna på skolan ser man fram emot väldigt mycket, jag minns att jag inte vile gå hem. Man är jäkligt nervös och vågar knappt gå in i matsalen själv. Man tror att alla ska stirra på en men så är det inte. Om några veckor är man så bekväm. Man går och väntar på att få sina datorer som kommer efter någon månad. Lektionerna är väldigt chill dessa dagar, man leker oftast och lär känna varandra och sina lärare. 
Kåren
Ni ALLA måste gå med i kåren på skolan. Ett kårkort kostar 50kr och man får det lilla extra av allt, rabatt på lite matplaceses i stan, rabatt på fester och andra saker som skolkatalogen etc. 50kr för ett år, man köper nytt kårkort varje år och kan meddela att iår får ni nog Teknis finaste kårkort hehe... Så ha med er 50kr första dagen.
Klassen
Förra året var det krångel när klasserna kom ut så dem stämde inte riktigt. Ni hittar era klasser på era föräldrars dexter. Vet dock inte om det ens kommit ut några än men går ni in på ert namn och klickar på studieplan så står det vilken klass ni är i. T.ex EK12C. Och är ni missnöjda så kommer man kunna byta men som alla lärare säger, gå några veckor så kommer ni gilla klassen. Det är roligare att börja med nytt folk än med sin bästa vän kan jag lova er. Ni kommer träffa nya vänner som blir era vänner för livet. 

Postat av: Anonym

Vissa kan se sina klasser nu, men jag vet att ekonomiarna inte kan detta.

Vad innebär det att vara med i kåren?

Tack för ett bra inlägg!

Svar: man får rabatter om man är i med i kåren! man är en "del" av föreningslivet
Filippa Lindau

2013-08-14 @ 12:28:07
Postat av: anonym

Hur uttalas egentligen ditt efternamn? Alltid funderat över det ifall det slutar med typ "å" eller "a", haha svårt att förklara..

Svar: jag säger lindAO liksom aou, men vissa säger det som lindåå! :) man kan säga vad man vill!
Filippa Lindau

2013-08-14 @ 17:51:24
Postat av: fiishyy

När är nollningen då? :o

Svar: det är en aktivitetsdag några veckor in när man börjat! Eleverna få veta det då :)
Filippa Lindau

2013-08-17 @ 13:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback